Rectorul Universităţii Bucureşti: Testele de admitere la facultate ar putea fi reintroduse

de:
27 dec. 2011
0 Afișari
Rectorul Universităţii Bucureşti: Testele de admitere la facultate ar putea fi reintroduse

După o perioadă în care admiterea la o grădiniţă bună a devenit mai grea decât admiterea la facultate, în sistemul de învăţământ superior se pregăteşte reintroducerea examenului de admitere.

„Nu va fi o chestiune dictata de rectorul universitatii din Bucuresti, dar va fi o discutie pe care va trebui sa o purtam pentru ca este o tema de reflectie pe care chiar Ministerul sunt convins ca o va anunta in curand. Ministrul Educatiei a anuntat ca va pune in discutie, probabil dupa ce se vor fi desemnat prin vot rectorii universitatilor din Romania, va pune in discutie acest lucru. Si cred ca universitatile puternice ale Romaniei, cele care au intrat in aceasta liga de universitati de cercetare avansata si de predare, primul esalon valoric, cred ca aceste universitati vor marca pozitia lor principala prin faptul ca vor dori sa isi selecteze studentii dupa propriile lor criterii de admitere”, a declarat rectorul Univerităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, într-un interviu acordat Hotnews.ro.

Noua măsură nu va fi introdusă însă prea curând, cel puţin nu în următorul an universitar, spune Mircea Dumitru. „Cred ca discutia va fi foarte aprinsa, va fi si temerea din aceste universitati foarte bune ca isi vor pierde studentii – avem nevoie de studenti pentru a supravietui si financiar, trebuie sa spunem asta foarte sincer – insa cred ca aceste universitati cand vor avea de ales, de cumpanit intre numar si calitate, pana la urma vor alege calitatea. Dar toata aceasta chestiune nu va putea functiona decat intr-un sistem corect si unitar. Pentru ca daca regulile vor fi diferite si vor fi in continuare generatii intregi care vor fi absorbite foarte usor in invatamantul universitar care nu pune un accent foarte mare pe calitate, atunci asta va functiona in detrimentul universitatilor foarte puternice si foarte bune”, susţine rectorul Universităţii Bucureşti.

Profesorul Mircea Dumitru a fost investit pe 20 decembrie in functia de rector al Universitatii din Bucuresti, inlocuindu-l astfel pe Ioan Panzaru. NMircea Dumitru este profesor la Departamentul de filosofie teoretica si logica al Facultatii de Filosofie din cadrul Universitatii din Bucuresti, este doctor in Filosofie si a ocupat in perioada 2008-2011 functia de Prorector al Universitatii din Bucuresti.

Cookies