Rectorul UMF București: Rezidențiatul va fi organizat de Ministerul Educației

de:
28 ian. 2015
0 afișări
Rectorul UMF București: Rezidențiatul va fi organizat de Ministerul Educației

„In momentul de fata, Romania este singura tara din Uniunea Europeana in care rezidentiatul apartine, de ani de zile, Ministerului Sanatatii. Or, Ministerul Sanatatii nu are atributii de educatie. Rezidentiatul este o forma de pregatire, de educatie medicala pentru a deveni specialist intr-o specialitate, ca urmare apartine Ministerului Educatiei, prin universitatile de profil, universitatile de medicina si farmacie”, a spus rectorul UMF Bucuresti, potrivit Mediafax, citată de hotnews.ro.

Ioanel Sinescu a precizat ca in Germania sau in Franta, ajungi cardiolog de la Universitatea de Medicina, in Romania, de la Ministerul Sanatatii.

„Daca va veti duce in Germania, in Franta, veti vedea ca medicii au devenit cardiologi la Universitatea Paris 6, spre exemplu, dar in Romania ai devenit cardiolog la Ministerul Sanatatii. Dar nu m-a format Ministerul Sanatatii, m-a format Facultatea de Medicina si Farmacie si o clinica anume. Anul acesta se va intampla, va trece de la Ministerul Sanatatii la universitati. Salariile se vor da de catre Ministerul Sanatatii. Educatia asigura pregatirea si elibereaza diploma prin universitati”, a mai spus Sinescu.

Potrivit metodologiei pentru desfasurarea concursului de rezidentiat pe loc si pe post in medicina, medicina dentara si farmacie, pana in 2014, Ministerul Sanatatii era institutia care organiza testarea.

Cookies