Rectificare bugetară la Primăria Capitalei. STB primește încă 100 de milioane de lei la subvenție. Cum stăm la capitolul investiții în București

25 oct. 2021
259 Afișari
Rectificare bugetară la Primăria Capitalei. STB primește încă 100 de milioane de lei la subvenție. Cum stăm la capitolul investiții în București
Rectificare bugetară la Primăria Capitalei. STB primește 100 de milioane de lei suplimentar la subvenție. Cum stăm la capitolul investiții în București. sursa: captura Facebook

O rectificare bugetară cu privire la bugetul local al Primăria Capitalei ar urma să fie votată în ședința CGMB de vineri. Astfel, STB primește 100 de milioane de lei suplimentar la subvenția care va ajunge 1.3 milioarde de lei. Se taie puțin de la două spitale și câteva zeci de milioane de la Autorităţi publice şi acţiuni externe. Cum stăm la capitolul investiții în București potrivit actualului buget local?

Se pregătește o nouă rectificare bugetară la Primăria Capitalei. Un proiect în acest sens a fost depus deja. Se dau de asemenea 30 de milioane de lei, pe credit intern, pentru reabilitarea a peste 30 de kilometri de conductă la sistemul de termoficare al Bucureștiului.

Majorare a subvenției STB cu 100 de milioane de lei, la 1.32 miliarde de lei

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va dezbate, în şedinţa de vineri, un proiect de hotărâre prin care valoarea subvenţiei pentru transportul în comun (STB) din București se va majora cu 100 de milioane de lei, ajungând la 1.319 miliarde de lei, pentru a acoperi diferenţele de preţ şi tarif.

Rectificare bugetară la PMB

Cheltuielile Primăriei urcă la la capitolul Cultură, recreere şi religie cu 5 milioane de lei, ajungând la aproximativ 483 de milioane de lei. De asemenea, crește și bugetul la Locuinţe, servicii, dezvoltare publică cu aproape 26 de milioane de lei, până la 205 milioane de lei. Protecţia mediului primește 1,6 milioane de lei, suma totală fiind de 489 de milioane de lei.

Se taie de la Autorităţi publice şi acţiuni externe suma de 66 de milioane de lei, rămânând 438 de milioane de lei.

Ce se întâmplă cu investițiile din Capitală

În bugetul local sunt stipulate suplimentări de buget la mai multe investiții importante ale PMB desfășurate în prezent.

Astfel, la:

  • străpungere bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu – se dau 1,4 milioane de lei, iar totalul devine 7 milioane de lei
  • reabilitare sistem rutier şi linii de tramvai şoseaua Pantelimon – 25 de milioane de lei, ajungându-se la 75,7 milioane de lei, Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti – Piteşti – 4,5 milioane de lei, suma totală fiind de 17 milioane de lei.
  • Pasajul Doamna Ghica şi Penetraţie Prelungire Ghencea – Domneşti şi supralărgire bd. Ghencea şi strada Braşov şi terminal tramvai 41 se redistribuie câte 35 de milioane de lei pentru fiecare dintre cele două obiective de investiţii de la bugetul local la cel al creditelor interne.
  • Reabilitarea a 31,62 de kilometri din reţeaua de termoficare a Municipiului Bucureşti, se redistribuie 30 de milioane de lei din bugetul local în cel al creditelor interne.

Bugetul creditelor interne și al mai multor instituții crește de asemenea

Bugetul creditelor interne creşte la 123 de milioane de lei de la 23 de milioane de lei.

În același timp, rectificarea bugetară de la PMB mai prevede majorări ale cheltuielilor la mai multe instituţii, printre care: Administraţia Fondului Imobiliar – 1,5 milioane de lei, Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului – 1,1 milioane de lei, Opera Comică pentru Copii – 1 milion de lei, ARCUB – 800.000 de lei, Direcţia de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public a Municipiului Bucureşti – 1,2 milioane de lei, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor – 1,6 milioane de lei, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement – 3 milioane de lei, Spitalul de Pneumofiziologie „Sf. Ştefan” – 1,2 milioane de lei.

De asemenea, există diminuări la Spitalul Clinic Filantropia, vreo 3,7 milioane de lei şi 42.8 milioane de lei la Spitalul Clinic Obregia.

Rectificare bugetară la Primăria Capitalei. STB primește 100 de milioane de lei suplimentar la subvenție. Cum stăm la capitolul investiții în București

Cookies