Rectificare bugetară la Primăria Capitalei. Noi consilii de administrație în companiile municipale

02 dec. 2020
92 Afișari
Rectificare bugetară la Primăria Capitalei. Noi consilii de administrație în companiile municipale

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis, miercuri, că în cursul săptămânii viitoare va fi convocată o nouă întrunire a CGMB, pentru a dezbate o rectificare bugetară şi, posibil, numirea unor noi consilii de administraţie la companiile municipale.

Nicușor Dan anunță o rectificare bugetară și modificări în consiliile de administrație ale companiilor municipale.

„Sper să avem o şedinţă săptămâna viitoare, pe care să o convocăm în cursul acestei săptămâni. Este nevoie de o rectificare bugetară. Bineînţeles că o să discutăm mai multe lucruri punctuale, dar sunt trei chestiuni obligatorii. Trebuie extinsă limita pentru subvenţia la termie, pentru subvenţia la transportul public şi trebuie extinsă limita pentru Direcţia de Asistenţă Socială, astfel încât imediat ce vom avea această extindere, la Direcţia de Asistenţă Socială vom putea plăti. În acest moment, am putut plăti ajutorul pentru persoanele cu dizabilităţi – copii, iar imediat ce vom avea această rectificare, vom putea plăti pentru luna noiembrie ajutorul pentru persoanele cu dizabilităţi – adulţi, ajutorul pentru nou-născuţi, ajutorul pentru femei însărcinate, ajutorul pentru familii monoparentale şi ajutorul pentru evitarea riscului de întrerupere a cursului şcolar„, a precizat Nicuşor Dan.

Acesta a declarat că, în măsura în care se va ajunge la un acord între partidele care formează majoritatea, în şedinţa de săptămâna viitoare vor fi numite noi consilii de administraţie şi noi componenţe ale adunărilor generale, atât pentru companiile municipale, cât şi pentru STB şi Termoenergetica.

„Pentru că au fost în spaţiul public discuţii despre companiile municipale – şi vorbesc aici şi de celebrele companii municipale şi de STB şi Termoenergetica – sper, cât mai curând, să existe un acord al partidelor care formează majoritatea astfel încât, posibil chiar în şedinţa de săptămâna viitoare, să avem noi consilii de administraţie şi noi componenţe ale adunărilor generale, atât la companii, cât şi la STB şi Termoenergetica”, a spus Nicuşor Dan.

Cookies