Record mondial la Bucureşti: Rochie de mireasă cu trenă de 2,8 km

de:
21 mart. 2012
0 Afișari
Record mondial la Bucureşti: Rochie de mireasă cu trenă de 2,8 km

Recordul mondial a fost omologat luni, în faţa unui notar din Bucureşti. Rochia de mireasă cu trenă de 2.823,8 metri a fost purtată de modelul Ema Dumitrescu. Pentru realizarea creaţiei s-au folosit 4.700 de metri de tafta, 10,5 metri de tafta mătase jacard, 45 de metri de căptuşeală, 5,5 metri de corset din dantelă Chantilly, perle de 2,2 milimetri, mărgele de diverse dimensiuni, paiete de 6 mm, 1.857 de ace de cusut şi 150 de papiote de aţă. La crearea rochiei au lucrat 12 persoane, scrie click.ro.

Organizatorii Mariage Fest – târgul de nunţi care se desfăşoară în prezent în Bucureşti – au lansat această iniţiativă sub sloganul: „Dacă olandezii nu ne lasă să intrăm în Europa, noi îi scoatem din Guinness Book of World Records!”, după ce olandezii au făcut o trenă de 2.488 de metri.

Marţi după-amiază, mireasa care a purtat rochia cu trenă de peste 2,8 km a fost ridicată cu balonul, iar traseul fântânilor din zona Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei a fost luminat cu 300 de torţe, făclii, skyrose şi jocuri de artificii.

Rochia va putea fi văzută la Târgul Internaţional de Nunţi Mariage Fest, care are loc până duminică, în Piaţa Constituţiei.

Cookies