Record la maratonul de vaccinare din București. Aproximativ 70.000 de români au participat în weekend

25 oct. 2021
182 afișări
Record la maratonul de vaccinare din București. Aproximativ 70.000 de români au participat în weekend
Record la maratonul de vaccinare din București. Aproximativ 70.000 de români au participat în weekend

Record la maratonul de vaccinare din București în ultimele două zile. Se pare că aproximativ 70.000 de români, bucureșteni și nu numai, au participat în weekend la vaccinare în Capitală. De asemenea, mai urmează un maraton al MapN luni și marți la nivel național.

Maratonul de vaccinare din București din weekend a fost considerat un succes, după ce aproape 70.000 de persoane s-au imunizat în ultimele două zile. A fost vorba de o acțiune amplă, cu șase centre de vaccinare deschise. La nivel național, peste 110.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore.

Maraton de vaccinare în weekend în București

Atât sâmbătă, cât și duminică, bucureștenii au stat la rând pentru imunizare în Capitală. În timp ce mulți poate nu au vrut să renunțe la mall-uri sau să nu mai fie îngrădiți, alții s-au speriat de situația din spitale prezentată de presă în ultimele zile în România. Nmărul persoanelor care se vaccinează anti-COVID a început să crească.

Vaccinarea în București, de la debutul maratonului până luni la ora 08.00

Total vaccinări București: 66.880
Total vaccinări maraton: 33.790
Romexpo: 7.202
Circul Metropolitan: 4.583
Clubul Seniorilor: 3.863
Liberty center/Sf. Andrei: 4.141
Palatul Copiilor: 8.100
Biblioteca Națională: 5.901

În doar 24 de ore s-au imunizat peste 110.000 de români, dintre care aproape 83.000 cu prima doză.

Luni și marți, un nou maraton în România

Astăzi şi mâine românii se pot vaccina în cadrul unui nou maraton de vaccinare organizat de Ministerul Apărării Naţionale (MapN). Maratonul se va va desfășura în șase spitale militare din țară. Astfel, Mapn organizează, în zilele de luni, 25 octombrie, și marți, 26 octombrie, cu prilejul Zilei Armatei României, un maraton de vaccinare sub deviza „Împreună pentru viață, Împreună pentru viitor!”

Maratonul se va va desfășura în șase spitale militare din țară, care sunt și centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva COVID-19 în România.

Cetăţenii care doresc să se vaccineze o vor putea face, non-stop, începând cu 25 octombrie, ora 8,00, până pe 26 octombrie, ora 20,00, în centrele de vaccinare care funcţionează la: Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” din Iaşi; Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca; Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa; Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja” din Craiova; Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” din Braşov; Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara, se arată într-un comunicat.

Cookies