Record în Capitală: bolnavul închipuit care cheamă cel mai des Salvarea

de:
12 nov. 2012
0 Afișari
Record în Capitală: bolnavul închipuit care cheamă cel mai des Salvarea

Recordul îl deține un individ din Sectorul 6 care, în intervalul 1 ianuarie – 10 septembrie, a chemat ambulanța de 528 de ori. Adică de două ori pe zi. Tot de atâtea ori câte un echipaj medical s-a deplasat la „bolnavul” cu pricina și i-a acordat îngrijiri. Costul unei asemenea deplasări este între 200 și 450 de lei, în funcție de tipul de echipaj, scrie evz.ro.

Potrivit unui răspuns primit în baza legii transparenței decizionale, individul domiciliat pe strada Valea Lungă din Sectorul 6 este urmat de un altul, domiciliat în sectorul 4 pe strada Obregia Alexandru. De la începutul anului a sunat la numărul de urgență 112 de 184 de ori, de fiecare dată fiind trimis un echipaj de ambulanță la domiciliul acestuia. Pe locul trei în acest clasament se situează un „bolnav” din sectorul 2 care locuiește pe strada Mozaicului. El a chemat Salvarea de 173 de ori de la începutul anului.

Pe locul 10, se situează o femeie de pe strada Morilor, sector 3 care a sunat la abulanță de 113 ori.

În mare, poveștile acestor nevoiași sunt asemănătoare. Potrivit unor surse medicale, cei mai mulți dintre acești pacienți problemă nu au contribuit niciodată la sistemul de asigurări de sănătate, deoarece nu au muncit nicio zi în viața lor, însă au învățat „că au drepturi”.

„Cei mai mulți sunt clienți vechi, de ani de zile, ne-am obișnuit cu „bolile” lor dar nu avem ce face. Trebuie să ne prezentăm la fiecare apel primit. Știm cu ochii închiși drumul până la ei”, a declarat un membru al unui echipaj de intervenții de urgență.

Cookies