Record de viteză pe Autostrada A3

de:
26 sept. 2016
1 Afișari
Record de viteză pe Autostrada A3

Tânărul, care se numeşte Tamas Szasz, are 18 ani şi a obţinut permisul de conducere în iunie. El era, luni, la volanul unei maşini sport Nissan GTR. În momentul în care a ajuns la kilometrul 42 al autostrăzii A3, unde erau instalate aparate radar, avea 255 km/h, potrivit news.ro.

Viteza de 255 km/oră depistată de poliţişti este un record naţional, locul doi fiind deţinut de un tânăr care conducea cu 246 km/h şi a fost înregistrat tot anul acesta.

Tamas Szasz a fost sancţionat contravenţional cu amenda de 1.125 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 zile.

Poliţia Română a achiziţionat, la începutul anului, opt radare care folosesc tehnologia laser. Echipamentele sunt portabile astfel că poliţiştii pot detecta viteza vehiculelor fără să mai fie dependenţi de maşinile Poliţiei Rutiere. Radarele cântăresc doar 1,5 kilograme şi au o autonomie de 15 ore.

Dispozitivele au şi o cameră cu rezoluţie High-Definition care poate realiza fişiere foto şi video de înaltă calitate, astfel că materialul probator în cazul unei contestaţii include atât numărul de înmatriculare, marca maşinii, cât şi trăsăturile faciale ale şoferului contravenient.

De asemenea, aparatele au şi senzor GPS care integrează şi detaliile despre locul producerii contravenţiei.

Echipamentele pot detecta viteza maşinilor de la o distanţă de 1,2 kilometri. Marja de eroare pentru măsurarea vitezei, potrivit datelor oferite de producător, este de ±2km/h iar viteza maximă pe care o poate detecta este de 320 km/h.

Cookies