ȘTIRI

Record de temperatură: 24 decembrie 2014- cel mai cald Ajun al Crăciunului din ultimii 50 de ani

„In mod normal in aceasta perioada din an, in preajma Craciunului, ar trebui sa avem ziua intre minus 3 si 5 grade Celsius si noaptea intre minus 11 si minus un grad Celsius, la scara intregii tari, iar pentru Bucuresti, doua grade Celsius ziua si minus 4 grade Celsius noaptea. Fata de aceste valori, noi avem deja inregistrata, miercuri, o temperatura de 19 grade la Targoviste, in timp ce in Bucuresti au fost 16 grade Celsius. Sunt valori cu aproape 15 grade Celsius peste normal”, a precizat Viorica Dima, conform Hotnews.ro.

Desi au mai fost ani in care s-au inregistrat in luna decembrie temperaturi mai ridicate decat in 2014, cele de anula acesta, din Ajunul Craciunului, reprezinta un record al ultimilor 50 de ani.

„Maxima absoluta a lunii decembrie a fost atinsa in anul 1985, la Campina, respectiv o valoare de 23 de grade Celsius, aceasta fiind cea mai mare temperatura inregistrata vreodata in luna decembrie, la noi in tara. In ultimii ani s-au mai inregistrat valori ridicate in preajma Craciunului, anul trecut, de exemplu, am avut 15 grade la Resita si Oravita, iar la Bucuresti a fost ceata, insa, daca era cer senin, aveam si aici o temperatura ridicata. In 2012, am avut 19 grade Celsius, la Oravita, dar in ziua de Craciun. Ce avem spectaculos pentru azi este faptul ca aceste temperaturi inregistrate in multe localitati din sudul tarii, temperaturi de 12, 14 si 16 grade Celsius reprezinta recordul zilei. Este cea mai calda zi de 24 decembrie din ultimii 50 de ani. Au mai fost astfel de temperaturi, dar nu la 24 decembrie, ci la inceputul lunii, intre 9 si 14 decembrie, dar pentru ziua de azi putem spune ca este cea mai calda zi de Ajun, de cand se fac observatii meteorologice in mai multe localitati din sudul tarii, intre care si Bucuresti”, a subliniat meteorologul ANM.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button