ARHIVA B365

Record de spargeri de locuinţe în Capitală. Cum vă puteţi feri de hoţi

Poliţiştii atrag atenţia că, în multe cazuri, hoţii reuşesc să intre în casă din cauza greşelilor victimelor, care fie uită să închidă uşile şi lasă bunurile la vedere, ori lasă geamurile de la parter deschise. Însă, de multe ori, în reclamaţii, păgubiţii uită să spună că au avut şi ei o vină.

Plângerile pe care le primesc poliţiştii vorbesc despre hoţi tot mai îndrăzneţi. De exemplu, în urmă cu o lună, o femeie din Bucureşti s-a trezit cu un tâlhar peste ea, în casă.

„Autorii profită de faptul că se lasă pe holul locuinţelor portofele, genţi. Uşile sunt deschise, iau lucrurile de valoare şi pleacă. Infracţiunea se întâmplă foarte repede, timpul e foarte scurt, iar ulterior activităţile sunt îngreunate, pentru că sunt puţine probe”, a explicat şeful secţiei 13 din Poliţia Capitalei, Ovidiu Pădureţ, citat de digi24.ro.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe cei care cad pradă hoţilor să sune la 112 cât mai repede şi să nu încerce să pună lucrurile răscolite în ordine pentru că ar putea distruge probe care i-ar duce pe anchetatori, spre tâlhari.

Aurelian Bocan, inspector la Poliţia Capitalei, spune că numărul crescut de spargeri este cauzat de creşterea sărăciei și de mărirea numărului consumatorilor de droguri. În viziunea sa, ar trebui pus accentul pe severitatea legii, deoarece pedepsele pentru acești infractori sunt minimalizate, hoții având posibilitatea să iasă din închisoare după un an de executare a pedepsei. „În ultima vreme, spargerea butucului se face din ce în ce mai silenţios. Există un manual de a deveni răufăcător pe internet. Au apărut bormaşinile electrice portabile, iar odată cu reabilitarea blocurilor, schelele sunt uşor de escaladat de hoţi”, a mai spus Bocan.

Printre măsurile de siguranță enumerate de inspector se află interfoanele, agentul de pază, dar și educația pe care o dau părinții copiilor, de a nu se lăuda cu bunurile pe care le au în casă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button