Record de restricții de circulație în acest weekend în București. Sunt 6 evenimente în oraș, printre care și „Femei pe Mătăsari”

25 mai 2023
5290 afișări
Record de restricții de circulație în acest weekend în București. Sunt 6 evenimente în oraș, printre care și
Record de restricții de circulație în acest weekend în București. Sunt 6 evenimente în oraș, printre care și "Femei pe Mătăsari". Sursa foto: Facebook/ Femei pe Matasari

6 evenimente care aduc restricții de circulație au loc în acest weekend în București. Devierile încep chiar de vineri noapte pentru unele evenimente. Brigada Rutieră îi sfătuiește pe șoferi să aleagă rute ocolitoare.

Weekend cu restricții de circulație în București

Sâmbătă și duminică, 27-28 mai 2023, Primăria Capitalei prin Centrul de Proiecte Culturale ARCUB organizează proiectului “Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” pe Calea Victoriei, porțiunea de drum cuprinsă între Piața Victoriei și Splaiul Independenței, fără să afecteze traficului rutier în intersecțiile din capetele segmentului vizat de restricții.

Pentru ca evenimentul să se poată desfășura în cele mai bune condiții, circulația vehiculelor va fi restricționată în acest weekend, între orele 09:00-23:00. Pe acest tronson din Calea Victoriei vor fi organizate activități dedicate publicului larg: mini concerte stradale, spectacole de teatru și dans, ateliere pentru copii, statui vivante, studiouri foto.

Pe durata restricțiilor instituite se va permite traversul pe Calea Victoriei, la intersecțiile cu Str. Sevastopol, Str. Gheorghe Manu, Bd. Dacia, Str. Ion Câmpineanu, Bd. Regina Elisabeta, Str. Știrbei Vodă. Totodată, se va permite circulația pe Calea Victoriei, pe tronsonul cuprins între Str. Știrbei Vodă și Str. Dem. I. Dobrescu.
Perimetrele restricționate vor fi împrejmuite corespunzător, astfel încât în zonele de travers auto pietonii să fie direcționați către trotuare, respectiv treceri pentru pietoni, transmite Brigada Rutieră, potrivit grupului de Facebook „Info Trafic Bucuresti si Ilfov”.

Riveranilor li se va permite accesul către casă, dar și către unitățile economice din zonă, conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor, pe străzile următoare:

 • Str. Frumoasă, între Str. Sevastopol și Calea Victoriei;
 • Str. Gina Patrichi, între Bd. Lascăr Catargiu și Calea Victoriei;
 • Calea Griviței, între Str. C-tin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către Str. Banului.

Șoferii pot alege următoarele rute alternative:

 • Piața Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Bd. I.C. Brătianu – Piața Unirii – Splaiul Independenței;
 • Piața Victoriei – Str. Buzești – Str. Berzei.
Sursa foto: Info Trafic Bucuresti si Ilfov
Sursa foto: Info Trafic Bucuresti si Ilfov

Se filmează-n Capitală

În vederea realizării unor filmări pentru un spot publicitar, vor exista mai multe restricții de circulație în acest weekend în București, dar și în timpul săptămânii, astfel:

 • În data de 26/27 mai, între orele 00:00 – 06:00, pe Str. Varșovia, porțiunea de drum cuprinsă între Str. Londra și Piața Quito, cu excepția riveranilor; traficul rutier va fi restricționat, pe banda I din sensul giratoriu din Piața Quito către Str. Varșovia;
 • În data de 27 mai, între orele 05:00-08:45, pe Calea Victoriei, începând de la intersecția cu str. C.A. Rosetti (intersecția Str. Știrbei Vodă – Calea Victoriei până la Str. C.A. Rosetti inclusiv, se va permite circulația) până la Bd. Regina Elisabeta, inclusiv străzile adiacente;
 • În data de 28 mai, între orele 05:00-13:00, pe Bd. Aviatorilor, ambele sensuri de mers, segmentul de drum cuprins între Monumentul Eroilor Aerului și Piața Charles de Gaulle (în intersecția Monumentul Eroilor Aerului și în rondul de la Piața Charles de Gaulle, se va permite circulația);
 • În data de 30 mai, între orele 05:00-10:00, în intersecția Str. Benjamin Franklin cu Str. Nicolae Golescu astfel, pe Str. Benjamin Franklin, începând de la Calea Victoriei până la Bd. Gheorghe Magheru și pe Str. Nicolae Golescu, începând de la intersecția cu Str. Episcopiei până la Str. C.A. Rosetti.
 • În data de 30 mai, între orele 05:00-22:00, pe Str. Constantin Esarcu, între Str. Episcopiei și Str. Nicolae Golescu.

Hope Run 2023

Duminică, 28 mai, în Capitală are loc evenimentul caritabil de alergare Hope Run 2023, organizat de Corpul Național al Polițiștilor. Astfel, Brigada Rutieră va dispune măsuri specifice din competență, în sensul restricționării temporare a traficului rutier:

 • ​Bd. Mareșal Constantin Prezan (ambele sensuri), între Piața Charles de Gaulle și Arcul de Triumf, între orele 07:00 – 13:00;
 • Șos. Kiseleff, segmentul de drum cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, între orele 07:00 – 13:00;
 • Șos. Kiseleff, segmentul de drum cuprins între Piața Arcul de Triumf și Piața Presei Libere (se circulă doar pe locală, pe sensul dinspre Piața Presei Libere către Arcul de Triumf), între orele 07:00 – 13:00.

*Între orele 09:00-12:00 se va restricționa total circulația rutieră pe celelalte străzi de pe traseul competiției, precizate anterior.

Pentru ziua de duminică, 28 mai, începând cu ora 07:00, autoritățile le recomandă șoferilor următoarele rute ocolitoare:

 • Bd. Mărăști – Piața Montreal – Piața Presei Libere – Șoseaua București-Ploiești;
 • Piața Charles de Gaulle – Bd. Beijing – Bd. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șoseaua București-Ploiești.
Sursa foto: Info Trafic Bucuresti si Ilfov
Sursa foto: Info Trafic Bucuresti si Ilfov

Eveniment ciclist

Sâmbătă, 27 mai, se organizează evenimentul ciclist “Cu bicicleta la mare”, conform programului următor:

 • în intervalul orar 07:30 – 08:30, adunarea participanţilor în parcarea Kaufland din Bd. Theodor Pallady, nr.51;
 • în intervalul orar 08:50 – 09:25, participanții se vor deplasa pe următorul traseu: parcarea Kaufland din Bd. Theodor Pallady, nr.51(Bd. Theodor Pallady) – Str. Victor Branuer – Drumul Gura Arieșului – Drumul Gura Bădicului – Drmul între Tarlale – Șos. Gării Cățelu – DN3 – Brănești.

Deplasarea participanţilor la turul ciclist se va face pe partea carosabilă, pe banda I de circulaţie, transmite sursa citată.

Femei pe Mătăsari, ediția 11

De vineri și până duminică, 26 – 28 mai, se organizează evenimentul cultural în cadrul implementării Proiectului „Femei pe Mătăsari”. Bucureștenii sunt invitați la concerte, prezentări de modă și spectacole de teatru, expoziții și ateliere de lucru.

​Pentru ca evenimentul să se desfășoare în cele mai bune condiții, în perioada 26 mai, ora 16:00, până în data de 28 mai, ora 23:00, traficul rutier va fi restricționat pe Str. Mătăsari, porțiunea de drum cuprinsă între Str. Matei Voievod și Bd. Pache Protopopescu, dar și pe străzile ce acced către Str. Mătăsari, în acest tronson.

Organizatorul evenimentului va permite accesul auto al riveranilor, dar și accesul autospecialelor destinate situațiilor de urgență.

„Simfonia Apei” în Piața Unirii

Amintim că, în perioada 19 mai – 01 octombrie 2023, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, are loc evenimentul cultural “Simfonia Apei” în Piața Unirii – zona fântâni, după următorul program:

 • în intervalul orar 20:30 – 22:30 în lunile mai și august;
 • în intervalul orar 21:00 – 23:00 în lunile iunie și iulie;
 • în intervalul orar 19:30 – 21:30 în lunile septembrie și octombrie;

Astfel, în perioada menționată mai sus, traficul rutier va fi restricționat, gradual, în funcție de numărul de persoane, pe Bd. Unirii, porțiunea de drum cuprinsă între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni).

Șoferii pot alege următoarele rute ocolitoare:

 • Spl. Independenței – Piața Unirii – Bd. Corneliu Coposu;
 • Bd. Regina Maria – Piața Unirii – Spl. Unirii;
 • Bd. Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piața Universității.
Sursa foto: Info Trafic Bucuresti si Ilfov
Sursa foto: Info Trafic Bucuresti si Ilfov
Cookies