Record de înscrieri la Filmul de Piatra 3.0, singurul festival de scurtmetraj 100% românesc

de:
16 dec. 2011
0 Afișari
Record de înscrieri la Filmul de Piatra 3.0, singurul festival de scurtmetraj 100% românesc


Fata de editiile precedente, festivalul anunta un record de filme inscrise in concurs – e vorba de peste 300 scurtmetraje, realizate de 240 de autori, atat din Romania cat si din Republica Moldova. Cele mai multe filme au fost inscrise in sectiunea Fictiune – 109, urmeaza Experimental cu 68 si Documentar cu 48 de inscrieri, apoi sectiunile Videoclip – 38, Animatie – 26 si Extrem – 24.

In ultima zi a Filmului de Piatra va avea loc decernarea premiilor pentru fiecare sectiune in parte. Valoric, premiile incep de la 400 de euro si ajung la 1000 de euro pentru sectiunea Fictiune. Premiile in bani sunt oferite de Institutul Cultural Roman, iar premiul cel mare la categoria Extrem este in produse, printre care o camera video. Din juriul categoriei Extrem face parte si alpinistul pietrean Ticu Lacatusu, primul roman care a cucerit Everestul.

Formatia Partizan se va intoarce la Piatra Neamt pentru a concerta in cadrul festivalului, trupa care a castigat deja simpatia publicului la o editie anterioara a festivalului.  Vor raspunde prezent si trupele URMA si Electric Fence. La aceasta editie, componenta multimedia va fi mai prezenta decat in anii anteriori si va include proiectii de tip mapping. Dupa serile de filme din competitie se vor organiza afterparty-uri; printre DJ se vor numara Dobrica de la Suie Paparude si Dan Basu.

Organizatorii mai pregatesc si evenimente menite a prelungi vacanta si atmosfera de sarbatoare de inceput de ianuarie. Se va putea schia si face snowboard pe partia aflata in oras, dotata cu nocturna, telescaun si zapada articficiala, iar cei care nu sunt pasionati de sporturile de iarna pot face o plimbare cu telegondola pe deasupra orasului, pana in varful partiei. Pe langa proiectii, petreceri si activitatile de pe partie, organizatorii mai pregatesc workshop-uri despre cinematografie si alte surprize. Detalii despre programul exact al festivalului pot fi gasite incepand din 19 decembrie pe site-ul www.filmuldepiatra.ro

Cookies