ACADEMIA COPIILOR. RECORD de înscrieri la Academia Copiilor din Sectorul 2. Ce a anunţat primarul

de:
03 oct. 2019
3 Afișari
ACADEMIA COPIILOR. RECORD de înscrieri la Academia Copiilor din Sectorul 2. Ce a anunţat primarul

ACADEMIA COPIILOR SECTOR 2. Cu peste 37.000 de copii înscriși, cea de-a doua ediție a Academiei Copiilor Sector 2 dovedește că este un proiect educațional de succes la nivel național. 

„Astăzi am lansat oficial a doua ediție a proiectului Academia Copiilor Sector 2, proiect ce se bucură de un real succes. Avem un număr de 37.000 de copii înscriși, care vor parcurge săptămânal 2.191 de cursuri, sub îndrumarea celor 600 de profesori”, a declarat primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader. 

CITEŞTE ŞI Proiectul „Academia Copiilor”, lansat oficial în Sectorul 2. Selly şi Mirela Retegan, ambasadori

ACADEMIA COPIILOR SECTOR 2. Potrivit proiectului, domeniile de instruire în „Academia copiilor” sunt dezvoltate pe trei direcții şi anume:

– Servicii educaționale (prevenirea abandonului școlar, ameliorarea performanțelor școlare, consolidarea cunoștințelor dobândite și aprofundarea noțiunilor necesare pentru promovarea examenelor naționale);

– Dezvoltare personală (orientarea în carieră pentru elevi, dezvoltarea abilităților de comunicare verbală şi nonverbală, dezvoltarea aptitudinilor creative şi sociale, parcurgerea modulelor de educație nonformală în vederea învățării lucrului în echipa, educație financiară, dezvoltarea memoriei, a gândirii, a atenției etc.)

– Sănătate (învățarea bunelor practici pentru creșterea calității vieții prin sport, programe de sănătate și prevenție)”.

Academia Copiilor Sector 2 este un proiect pilot al Primăriei Sectorului 2, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

ACADEMIA COPIILOR SECTOR 2. Organizat de Primăria Sectorului 2, prin intermediul Direcției Generale pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, proiectul pilot al acestui program educațional se bucură deja un real succes în rândul preșcolarilor și elevilor din Sectorul 2, numărul mare al înscrierilor depășind cu mult așteptările organizatorilor. Astfel, zeci de mii de preșcolari și elevi beneficiază de cursuri opționale gratuite, cu o tematică variată care merge de la limbi străine, competențe digitale, arte vizuale și sport până la dans, teatru, cursuri de orientare școlară sau în carieră, dezvoltare personală, comunicare în public, planning familial și prevenția consumului de alcool și droguri. 

ACADEMIA COPIILOR SECTOR 2. Mai multe informații despre proiectul Academia Copiilor Sector 2 pot fi obținute de pe www.învatamantsector2.ro și de pe pagina de Facebook/InvatamantS2/ .

Cookies