RECORD ABSOLUT de temperatură în București. A fost cea mai caldă zi de februarie din istorie

de:
16 feb. 2016
5 Afișari
RECORD ABSOLUT de temperatură în București. A fost cea mai caldă zi de februarie din istorie

Este record absolut de temperatură în Bucureşti pentru luna februarie! S-au atins 25 de grade Celsius în centru oraşului, pragul unei zile de vară. Este cea mai ridicată valoare a unei luni de iarnă, pentru Capitală, de când există măsurători meteo în acest oraş.

La nivelul ţării, este a doua zi consecutivă cu temperaturi record pentru data la care ne aflăm, în multe localităţi, în special din Muntenia, Oltenia, Dobrogea, sudul şi estul Transilvaniei şi sudul Moldovei.

Astăzi s-au mai atins 25 de grade Celsius în mai multe localităţi din judeţul Buzău, o valoare la doar un grad Celsius distanţă de maxima absolută a iernii în România, de când există măsurători meteo. Aceasta s-a înregistrat în Medgidia, la data de 27 februarie 1995 şi a fost de 26 de grade Celsius.

De mâine, lucrurile se mai schimbă. La noapte va ploua slab în jumătatea de nord a Moldovei şi vor cădea precipitaţii mixte în Carpaţii Orientali. În sud şi în centru, izolat vor fi condiţii de ceaţă şi burniţă. Vântul va fi alert la munte, dar şi prin zonele joase din sud-vest şi sud. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade Celsius şi vor caracteriza o vreme caldă.

În Bucureşti, norii se vor înmulţi spre dimineaţă când şi vântul va prinde putere. În zori termometrele vor indica 7…8 grade Celsius, valori mai potrivite pentru mijlocul zilei.

Sursa: Digi24

Cookies