Record absolut în București de Noaptea Muzeelor 2022. Capitala, pe primul loc pe țară cu zeci de mii de vizitatori într-o singură noapte

17 mai 2022
238 Afișari
Record absolut în București de Noaptea Muzeelor 2022. Capitala, pe primul loc pe țară cu zeci de mii de vizitatori într-o singură noapte
FOTO: Facebook Noaptea Muzeelor 2022

Record absolut de obiective deschise în București de Noaptea Muzeelor 2022, Capitala situându-se pe primul loc din țară și la numărul de participanți.

Organizatorii au făcut un bilanț parțial al participării în Capitală, după ce au primit date de la 38 din cele 64 spații activate de Noaptea Muzeelor, și au anunțat că au fost prezenți 89.033 de vizitatori numai în București.

Potrivit acestora, pentru prima oară în istoria organizării evenimentului au fost deschise 64 de obiective culturale în București, reprezentând 80% dintre punctele de interes din circuitul orașului, un record absolut. După cum s-a văzut obiectivele culturale au fost pline de oameni care așteptau să intre pentru a se bucura de programul oferit, spun organizatorii pe pagina de Facebook.

În acest moment, după centralizarea datelor furnizate de reprezentanții a 131 din cele 260 de obiective branșate la circuitul național, cifra de prezență a fost de 338.484 de vizitatori la nivelul întregii țări, cu Bucureștiul pe primul loc.

Peste 300.000 de oameni au vizitat muzeele deschise sâmbăta noapte – a fost pentru prima dată când biletele gratuite au fost epuizate în doua-trei ore, iar pentru unii oameni a fost o premieră faptul că au mers la muzeu.

Românii au vizitat mult și în provincie, după capitală a urmat Clujul, cu aproape 60 de mii de oameni, iar pe locul 3 a fost Iașiul cu peste 30.000 de vizitatori.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies