ARHIVA B365

Recomandările poliţiştilor de la Rutieră pentru şoferi, în perioada Sărbătorilor de Paşte

„Apropierea Sfintelor Sărbători de Paşte determină o creştere a numărului de autovehicule în mişcare şi implicit o scădere a fluenţei circulaţiei rutiere în Capitală pe majoritatea arterelor principale, mai ales în zona centrelor comerciale.

Această creştere, completată şi de indisciplina unor conducători de autovehicule, duce în unele situaţii la blocarea temporară a intersecţiilor sau la producerea unor accidente rutiere.

Foarte mulţi bucureşteni vor părăsi oraşul începând cu ziua de vineri,19.04.2014, de aceea, traficul rutier la ieşirile din Capitală se va intensifica.

Recomandăm celor de la volan şi nu numai, să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri.

De asemenea, Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor auto să oprescă înainte de a pătrunde în intersecţie, chiar şi atunci când semnalul semaforului permite deplasarea, în cazul în care, din cauza aglomeraţiei, nu o pot traversa.

Procedând astfel, centrul intersecţiei va rămâne liber, circulaţia pe direcţia transversală fiind posibilă în condiţii normale.

O alta abatere comisă de cei mai indisciplinati conducători auto şi urmărită de către agenţii rutieri este depăşirea coloanei de autovehicule aflată în aşteptare la culoarea roşie a semaforului.

Vă informăm că sistemele video pentru supravegherea traficului, instalate pe echipajele poliţiei rutiere, sunt folosite zilnic, atât pentru măsurarea vitezei, cât şi pentru filmarea celor care săvârşesc alte abateri în trafic, stânjenind sau împiedicând desfăşurarea normală a circulaţiei rutiere”, informează Brigada Rutieră a Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Cum vor acţiona poliţiştiii de la Rutieră în noaptea de Înviere

„Experienţa anilor anteriori din perioada Sărbătorilor Pascale, a arătat faptul că, pe arterele aflate în imediata apropiere a unor lăcaşuri de cult la care au fost prezenţi foarte mulţi cetăţeni, s-a restricţionat temporar circulaţia autovehiculelor.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere a Capitalei vor acţiona în noaptea de Înviere pentru asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea accidentelor rutiere în zona lăcaşelor de cult, precum şi pe principalele trasee de acces către acestea.

Recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza de deplasare, să circule cu prudenţă sporită în momentul când trec pe lângă grupuri de pietoni, să nu opreasă autovehiculele în imediata apropiere a lăcaşelor de cult şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră.

Pietonilor le recomandăm să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă”, recomandă poliţiştii de la Rutieră.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button