ARHIVA B365

Recomandările autorităților pentru MINI-VACANȚA DE 1 DECEMBRIE

MINI-VACANȚA DE 1 DECEMBRIE:

Pentru o călătorie în siguranță în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenomenelor meteo specifice anotimpului rece, în special ninsoare și polei, Poliția Rutieră recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată la condiţiile de trafic şi să respecte regulile de conduită preventivă:
– Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

– Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehicul din faţă.
– Dacă urmează să parcurgeți un drum mai lung, asiguraţi-vă rezerve de combustibil. Chiar dacă aveți mașina echipată cu anvelope de iarnă e bine să aveți la dumneavoastră şi lanţuri antiderapante.

Înainte de a pleca la drum, recomandăm cetățenilor să se intereseze din timp asupra condițiilor de circulație pe drumurile publice. În cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, vă rugăm să respectaţi indicaţiile polițiștilor şi ale lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, pentru a facilita intervenţia echipajelor de deszăpezire şi a ambulanțelor. Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române va transmite periodic informări publice cu privire la drumurile pe care se înregistrează probleme deosebite.

În aceste zile, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere de circulație pentru fluidizarea traficului, prevenirea blocajelor și a accidentelor grave, dar și pentru efectuarea de verificări cu privire la echiparea corespunzătoare a autovehiculelor.

MINI-VACANȚA DE 1 DECEMBRIE:

Jandarmeria Română recomandă turiștilor care intenționează să petreacă minivacanța în stațiunile montane, ca înainte de a se urca pe munte să se informeze temeinic în legătură cu traseul ales și prognoza meteo. Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat și alegeți doar trasee marcate. Informați jandarmii montani sau salvamontiștii cu privire la traseul ales și înscrieți-vă în registrul de trafic al turiștilor. În caz de urgență, solicitați sprijinul Jandarmeriei Montane prin intermediul numărului unic 112.

MINI-VACANȚA DE 1 DECEMBRIE:

Pentru a evita producerea unor incendii, pompierii reamintesc cetățenilor să nu utilizeze instalaţii electrice defecte, mijloace de încălzire improvizate sau coşuri de evacuare a fumului care nu au fost curățate, acestea reprezentând un risc major de producere a unor tragedii.

Având în vedere că pentru majoritatea românilor a început o perioadă de minivacanță, aproximativ 18.000 de poliţişti, 9.000 de jandarmi, peste 3.300 de polițiști de frontieră și 5.300 de pompieri se vor afla la datorie pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, în zonele aglomerate, cu ocazia manifestărilor publice și a evenimentelor cu public numeros, dar și în stațiunile turistice.

MINI-VACANȚA DE 1 DECEMBRIE:

Polițiștii de frontieră recomandă românilor care intenționează să petreacă aceste zile libere peste hotare, să-și verifice valabilitatea documentelor de călătorie și să se intereseze cu privire la măsurile luate în țările de destinație pentru a întări controlul la frontiera proprie astfel încât să evite orice fel de neplăceri care ar putea să le strice vacanța.

Pentru aceasta, recomandăm cetățenilor să consulte site-ul Ministerului Afacerilor Externe, rubrica „Alerte de călătorie” pentru a afla din timp orice fel de schimbare survenită în țara de destinație care le-ar putea afecta călătoria.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button