Recomandări ISU pentru CODUL PORTOCALIU DE NINSORI ȘI VISCOL: Dotați-vă mașina cu pături! FOTO

de:
15 ian. 2016
1 Afișari
Recomandări ISU pentru CODUL PORTOCALIU DE NINSORI ȘI VISCOL: Dotați-vă mașina cu pături! FOTO

Din cauza CODULUI PORTOCALIU DE NINSORI ȘI VISCOL, ISU București avertizează populația să nu plece la drum dacă nu este strict necesar și, dacă e cazul, să își doteze autoturismele cu pături, apă și lanternă. 

Măsurile de informare a populației au fost distribuite astfel, după cum anunță ISU: 

-postarea pe canalele de comunicare institutionala: site, facebook si twitter a mesajelor de avertizare si a recomandarilor specifice.
-publicarea pe panourile electronice de afisaj amplasate in zonele cu afluenta ridicata si la intrarea-iesirea din oras.

Astfel de mesaje de avertizare sunt pe 40 de panouri amplasate în oraș. 

COD PORTOCALIU DE NINSORI ȘI VISCOL în București. COD GALBEN în multe județe din țară

UPDATE Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo COD PORTOCALIU DE NINSORI ȘI VISCOL, valabil în acest weekend, în București și alte județe din sud-estul țării. În aceeași perioadă se află în vigoare și un COD GALBEN de ninsori și vânt în mai multe județe din România. Primăria Capitalei a convocat COMANDAMENTUL DE IARNĂ, vineri, la ora 16.30.

Intervalul : 16 ianuarie, ora 20 – 17 ianuarie, ora 20
Fenomene : intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, viscol

 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

 Începând din seara de sâmbătă, 16 ianuarie, aria ninsorilor se va extinde dinspre Lunca Dunării şi va cuprinde treptat regiunile sudice şi sud-estice ale ţării, precum şi zona Carpaţilor de Curbură. Se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea.

 

COD PORTOCALIU

 În judeţele Buzău, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăşi 70…80 km/h. Zăpada va fi troienită şi vizibilitatea se va reduce sub 50 m. În judeţele Tulcea şi Constanţa, viscolul va avea intensitatea maximă începând din primele ore ale zilei de duminică.

 

 Notă: În celelalte regiuni, ninsorile vor fi temporare, iar viteza vântului la rafală va fi, în general, de 35..45 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj. 

Cookies