Recomandări înainte de a te muta în noul apartament dacă nu mai dispui de bani (P)

11 iun. 2021
33 Afișari
Recomandări înainte de a te muta în noul apartament dacă nu mai dispui de bani (P)

În cazul în care ți-ai achiziționat un apartament la cheie printr-un credit ipotecar, Prima Casă sau „cu banii jos”, este absolut firesc să vrei să te muți cât mai repede în cuibul tău. După etapa de achiziție, nu mai e un secret pentru nimeni că fie vei rămâne „pe zero” cu finanțele, fie vei avea o perioadă nu prea grozavă din punct de vedere financiar, pentru că la cumpărarea unei locuințe mereu apar noi cheltuieli: ba plata unei noi taxe, ba legalizarea unui alt act, necesitatea achitării unor rate în avans.

Acestea fiind spuse, cum te poți muta la casa ta cât mai repede, astfel încât să dispui de condiții minime de trai, chiar dacă nu mai ai bani și aștepți noul salariu? Acest articol îți poate fi de un real ajutor:

Utilități

În general, dacă e vorba de o locuință nouă, centrala proprie, electricitatea, gazul și apa vin „la pachet”, așadar nu va fi nevoie să te preocupi de aceste aspecte. Chiar și corpurile de iluminat și prizele sunt incluse în fiecare ofertă imobiliară. Cu toate acestea, e posibil să ai nevoie de o chiuvetă în bucătărie și, de cele mai multe ori, de un sistem de aer conditionat, pe care trebuie să ți le achiziționezi de unul singur.

Din considerente lesne de intuit, având în vedere că acestea reprezintă achiziții extrem de importante, e neapărat nevoie să ți le procuri noi. Masa de chiuvetă mai poate aștepta, dar de o temperatură optimă în apartament și de apă la bucătărie vei avea neapărat nevoie. De asemenea, înainte de a începe mutarea lucrurilor, chiar dacă pare curat, se impune o curățenie atentă, generală, în care să dezinfectezi toate spațiile. Acest proces este cu atât mai necesar dacă ești părinte, astfel încât cei mici să nu se expună niciunui risc.

Dormitor și bucătărie provizorii

Să presupunem că nu mai ai deocamdată bani de achiziția mobilei, însă poți găsi soluții și în acest caz. De exemplu, este esențial să te poți odihni, să ai unde dormi. În acest caz, ai nevoie măcar de o saltea gonflabilă până când vei avea bani de un pat confortabil. O altă soluție de compromis ar fi să iei piese de mobilier de pe grupuri de donații. Uneori, poți găsi o gamă de mobilier întreg adaptat bucătăriei sau dormitorului. Până la urmă, foarte multe persoane aleg să își renoveze casa și să renunțe la vechiul decor, chiar dacă acesta arată impecabil.

Această soluție poate fi aplicată și în cazul bucătăriei. Chiar dacă nu vei avea pentru început unde să îți depozitezi vesela, tacâmurile și electrocasnicele mici, nu renunța la ele și transportă-le din vechea chirie. Poți cumpăra câteva suporturi din plastic pentru a te descurca și să gătești la o plită electrică, de exemplu.

Cu toate acestea, va fi absolut necesar să îți iei un frigider pentru depozitarea mâncării. Fără doar și poate, vei găsi multe oferte pe site-uri pentru lucruri la mâna a doua, perfect funcționale și pe care le poți cumpăra la prețuri accesibile.

Dacă ai și un animăluț, stabilește-i de la început un teritoriu al lui, unde să îi așezi lucrurile, coșulețul în care doarme, castroanele pentru mâncare. Desigur, în curând întreaga casă va deveni spațiul lui de joacă, însă e bine să încerci să stabilești de la început câteva reguli.

În concluzie, există soluții pentru orice, inclusiv pentru mutarea într-un apartament gol atunci când rămâi fără bani.  

Sursă foto: unsplash.com

Cookies