Reclamele la farmacii şi medicamente, INTERZISE la TV şi radio

de:
14 dec. 2015
0 Afișari
Reclamele la farmacii şi medicamente, INTERZISE la TV şi radio

„Se interzice publicitatea explicită pentru produsele medicamentoase difuzată în cadrul programelor de televiziune și radiodifuziune. Publicitatea este permisă numai pentru produsele medicamentoase care se eliberează fără prescripție medicală pentru care materialele publicitare vor fi aprobate de Agenția Națională a Medicamentului. (…) Este interzisă publicitatea pentru farmacii, difuzată în cadrul programelor de radio-tv, care induce ideea că farmacia respectivă reprezintă un model sau etalon pentru celelalte farmacii, precum și publicitatea la farmacii care reprezintă publicitate mascată la medicamente”, se arată în propunerea legislativă inițiată de senatorul UDMR Vegh Alexandru, conform romaniatv.net. 

Guvernul nu a susținut propunerea legislativă considerând că propunerile de interzicere a publicității pentru produsele medicamentoase și pentru farmacii nu țin seama de unele aspecte din directivele europene pe care România și-a asumat răspunderea să le transpună în legislația internă.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art. 17 din Legea nr. 148/2000 privind publicitatea și pentru modificarea Legii nr. 504/2002 a audiovizualului a fost adoptată tacit de Camera Deputaților, în calitatea de primă cameră sesizată.

Cookies