Reclamele au fost interzise în Centrul Istoric, dar permise pe bulevardele din centrul oraşului

de:
20 ian. 2011
2 Afișari
Reclamele au fost interzise în Centrul Istoric, dar permise pe bulevardele din centrul oraşului

Potrivit noului regulament, sunt interzise reclamele pe monumentele din Bucureşti sau pe clădirile cu statut de monument istoric. De asemenea, nu vor mai putea fi amplasate reclame pe imobile reprezentând sedii ale autorităţilor publice, cu excepţia afişajelor prin care se anunţă activitatea desfăşurată în interiorul sediilor.

Se interzice şi amplasarea oricăror forme de reclamă pe gardurile cimitirelor, parcurilor, pe parapetele pasajelor rutiere subterane şi supraterane, precum şi pe carosabil.

Iniţial proiectul de hotărâre interzicea ”amplasarea oricăror forme de reclamă publicitară atât pe domeniul public şi privat al municipiului Bucureşti, cât şi pe domeniul privat pe următoarele artere P-ţa Universităţii, B-dul Nicolae Bălcescu, B-dul. Gheorghe Magheru, P-ţa Romană, B-dul Lascăr Catargiu, Calea Victoriei, B-dul Aviatorilor, P-şa Charles de Gaulle, B-dul Mareşal Constantin Prezan, P-ţa Arcul de Triumf Șos. Kiseleff, Centrul Istoric al Municipiului Bucureşti”. Consilierii generali au adăugat însă un amendament, prin care au fost scoase de pe această listă P-ţa Universităţii, B-dul Nicolae Bălcescu, B-dul. Gheorghe Magheru, P-ţa Romană şi Calea Victoriei. Pentru aceste zone însă, noul proiect prevede că Primăria va realiza în mod special un studiu de amplasare a mijloacelor de publicitate până pe 15 aprilie 2011 .

De asemenea, consilierii generali au decis joi că amplasarea mijloacelor publicitare pe domeniul public sau privat al Capitalei se va face doar după organizarea de licitaţii de către Primăria Municipiului Bucureşti, licitaţii care trebuie însă aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Licitaţiile privind numărul şi dimensiunile construcţiilor publicitare şi distanţele dintre acestea vor fi organizate în baza unor studii de amplasament întocmite de Direcţia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Capitalei, conform regulamentului. Pentru reclame amplasate în zona drumurilor publice, va fi necesar ca solicitantul să obţină avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul municipalităţii.

Până acum, autorizarea reclamelor se făcea, practic, mult mai simplu, prin intermediul primăriilor de sector şi fără prea multe acte.

Consilierii PNL şi PSD au absentat de la şedinţa CGMB de joi. În această şedinţă, consilierul Călin Murg a fost reales în funcţia de preşedinte de şedinţă până pe 20 aprilie 2011.

Cookies