Reclamație pentru departamentul de reclamat parcările pe trotuare din Sectorul 2. “Când am sunat a doua oară, m-a luat la ceartă că o controlez”

02 mart. 2023
951 Afișari
Reclamație pentru departamentul de reclamat parcările pe trotuare din Sectorul 2. “Când am sunat a doua oară, m-a luat la ceartă că o controlez”
Reclamație pentru departamentul de reclamat parcările pe trotuare din Sectorul 2. “Când am sunat a doua oară, m-a luat la ceartă că o controlez”. Sursa foto: Facebook/ Sector 2 - Informații și Dezbateri/ Andrew V. Bacon

Parcările pe trotuare sunt din ce în ce mai întâlnite în Sectorul 2, atât în postările de pe Facebook, cât și când treci pe acolo.

Primarul Sectorului 2 a spus că au fost amendați șoferii care și-au parcat mașinile neregulamentar. Însă, dispecerii de la Poliția Locală Sector 2 nu au luat aceleași măsuri în cazul unei reclamații.

Reclamația unui cetățean al Sectorului 2 cu privire la parcările „aiurea” pe trotuar

Un bucureștean din Sectorul 2 a sunat la dispeceratul Poliției Locale a sectorului, pentru a reclama mai mulți șoferi care au parcat neregulamentar pe trotuar.

Mașini parcate neregulamentar în Sectorul 2
Mașini parcate neregulamentar în Sectorul 2. Sursa foto: Facebook/ Sector 2 – Informații și dezbateri/ Andrew V. Bacon

Bărbatul a așteptat 15 minute până i-a răspuns cineva. Apelul a fost scurt, dispecerul i-a spus că va trimite un echipaj de poliție la fața locului. Bărbatul a crezut că problema va fi rezolvată:

Am sunat pe la ora 17:30 să reclam parcări în spic pe trotuar pe strada Zidurilor. În acest loc se parchează așa de ani buni. Am stat aproape 15 minute până mi-a răspuns cineva. Mi s-a spus că va fi trimis un echipaj. Toate bune până aici.”

Însă, 4 ore mai târziu, cetățeanul a ieșit să își plimbe câinii și să vadă dacă echipajele de poliție au luat vreo măsură.

Niciuna dintre mașinile parcate pe trotuar nu avea vreo foaie în geam care să ateste că au fost verificate de polițiști. Bărbatul, iritat, apelează iar Poliția Locală a Sectorului 2:

Am ieșit cu câinii și zic să văd dacă s-a întâmplat ceva. La 21:30 sun iar, vizibil iritat, pentru că niciuna dintre mașini nu avea vreo foaie în geam. Cu ocazia asta îi spun doamnei din dispecerat să trimită un echipaj și pe trotuarul de lângă Poliția Locală, pe Șos. Pantelimon. Am trecut ieri pe acolo și aveai maxim 30 cm spațiu să treci, drept urmare am sunat să reclam.”

Doamna de la dispecerat i-a vorbit răspicat bărbatului, spunându-i că s-a uitat pe cameră și a văzut că pietonii au loc să treacă.

De asemenea, a mai spus și că polițiștii vor decide ce vor face la fața locului și că „nu pot lua mașinile în spate”.

Bucureșteanul a încercat să-i explice legislația.

Legislația, conform Codului Rutier, spune că este interzisă oprirea voluntară a vehiculelor:

  • a) unde apare indicatorul „Oprirea interzisă”
  • b) pe trecerile la nivel cu calea ferată curentă şi la o distanţă mai mică de 50 m înainte şi după acestea
  • c) pe poduri, pe şi sub pasaje denivelate, pe viaducte;
  • d) în curbe şi în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m;
  • e) pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi înainte de acestea;
  • f) în intersecţii
  • g) în staţiile mijloacelor de transport public de persoane, precum şi la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea;
  • h) în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă
  • i) în locul în care se împiedică vizibilitatea asupra unui indicator sau semnal luminos;
  • j) pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoarele cu semnificaţiile „Drum îngustat”, „Prioritate pentru circulaţia din sens invers” sau „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers”;
  • k) pe pistele obligatorii pentru pietoni şi/sau biciclişti
  • l) pe platforma căii ferate industriale sau de tramvai ori la mai puţin de 50 m de acestea
  • m) pe partea carosabilă a autostrăzilor, a drumurilor expres şi a celor naţionale europene
  • n) pe trotuar, dacă nu se asigură spaţiu de cel puţin 1 m pentru circulaţia pietonilor;

Cetățeanul i-a mai spus că acum că a sesizat problema, șoferii trebuie să fie amendați. Dispecera a început să-l tragă la răspundere:

Începe să mă tragă la răspundere cum că nu vreau să fiu contactat de colegii dânsei când ajung la locație, dar că mă duc să-i controlez după 3 ore. I-am spus că ei lucrează în slujba cetățeanului și să nu mă tragă pe mine la răspundere, ei trebuie doar să-și facă treaba.

Bărbatul a postat această reclamație pe pagina de Facebook Sector 2 – Informații și dezbateri. În postarea respectivă i s-a adresat, în mod direct, primarului Radu Mihaiu.

Primarul Sectorului 2 a anunțat amendarea parcărilor neregulamentare

În urmă cu două zile, primarul Radu Mihaiu a anunțat că mai mulți proprietari de mașini au fost amendați:

A trebuit să amendăm peste 100 de proprietari de mașini fiindcă nu au comunicat în timp util Poliției Locale cine a parcat acele mașini în locuri nepermise. În special, pe treceri de pietoni, stații de transport în comun și în alte locuri unde împiedicau serios pietonii.

Primarul Sectorului 2 i-a mai avertizat pe șoferi și să nu mai ignore fluturașii găsiți în geamuri, de la Poliția Locală.

Te-ar putea interesa și:

Cookies