Recital Ruxandra Donose

de:
23 iun. 2011
4 Afișari
Recital Ruxandra Donose

Numele mezzosopranei Ruxandra Donose apare pe afişele celor mai mari teatre lirice din lume – de la Covent Garden din Londra, Opera din Paris şi Wiener Staatsoper la Deutsche Oper Berlin, Metropolitan din New York şi Opera din San Francisco… Cenuşereasa, Carmen, Norma, Werther, Cavalerul rozelor, Idomeneo sunt opere în care Ruxandra Donose a interpretat cu mare succes roluri principale.

Cîntăreaţa se remarcă printr-un deosebit timbru al vocii – pe care îl păstrează chiar şi atunci cînd vorbeşte! – şi printr-o inteligenţă fantastică în interpretare, inteligenţă dublată de sensibilitate şi forţă de expresie. In urmă cu multi ani, la început de carieră, Ruxandra Donose a apărut pe scenă interpretînd în aceeaşi seară un concert pentru pian şi un grupaj de arii din operă. Cantăreţul instrumentist are certe avantaje, el abordează muzica din interior, îi cunoaşte secretele şi legile pe care pliază apoi latura teatrală a rolului. Artist complex, Ruxandra Donose are, în ansamblul rolurilor sale, şi capodopere ale repertoriului vocal-simfonic şi de lied.

In recitalul pe care il va sustine, Ruxandra Donose, alaturi de pianistul Horia Mihail, propune un frumos si interesant repertoriu.

Program:

Nicolae Bretan

Cucule, de ce nu vii

Rea de plată

Şi dacă ramuri bat în geam

O, vin pe mare

Stelele-n cer

Vasile Donose

Mă chiamă iar

Lumini şi umbre

Timpul iubirii

Felicia Donceanu

Din ciclul „Odinioară”, pe versuri de George Bacovia

Dan Dediu

Ciclul „Jocul morţii şi al vieţii”, pe versuri de Ion Bogdan Ştefănescu

Şerban Nichifor

Trandafirul negru

Robert Schumann

Ciclul „Frauenliebe und Leben”, op. 42 (Dragoste şi viaţă de femeie)

Gustav Mahler

Din ciclul „Des Knaben Wunderhorn” (Cornul fermecat al băiatului)

Sala Mare

Cookies