Recital de pian ~ Anca Săftulescu

de:
02 apr. 2012
6 Afișari
Recital de pian ~ Anca Săftulescu

Filarmonica „George Enescu” anunţă un nou recital din ciclul Stagiunea de marţi seara.

Recital de pian Anca Saftulescu

Program:

Robert Schumann

Sonata în sol minor, op. 22

Johannes Brahms

Sonata în fa minor, op. 5

Absolventă a studiilor de Licenţă (2008) şi Master (2011) din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, pianista Anca Săftulescu este în prezent doctorand al aceleiaşi universităţi, sub îndrumarea prof. univ. dr. Dana Borşan. În anul universitar 2006-2007 a beneficiat de o bursă de studii Erasmus la „Conservatoire National Supérieure de Musique et de Danse”, clasa prof. Jacques Rouvier. A urmat cursuri de măiestrie interpretativă cu profesori precum: Ian Hobson, Alexei Lubimov, Kevin Kenner, Einar Steen-Nøkleberg, Georgy Petrov, Malcolm Bilson, André De Groote, Lory Wallfisch, Jan Vermeulen.

Anca Săftulescu a susţinut recitaluri şi concerte, transmise pe posturile de televiziune sau radiodifuzate, în Statele Unite ale Americii, Franţa, Belgia, Italia şi România, şi este laureată a peste 25 de competiţii naţionale şi internaţionale.

În anul 2011 a fost invitată să participe în cadrul proiectului de înregistrări „Tasti neri, tasti bianchi” desfăşurat la „Conservatorio Guido Cantelli” din Novara, Italia, proiect ce va presupune lansarea unui dublu CD, la Roma, în luna mai a anului 2012.

Suntem cu toţii fermecaţi de tehnica şi sensibilitatea tinerei pianiste Anca Săftulescu, de atmosfera pe care numai muzicalitatea sa cu totul ieşită din comun, putea să o creeze…”

Adriana Niţu – SRR

Cookies