Recital cameral fără public al Filarmonicii ”George Enescu”

14 feb. 2021
44 Afișari
Recital cameral fără public al Filarmonicii ”George Enescu”

Duminică, 14 februarie, ora 19, într-un recital cameral fără public ce va avea loc în Sala mare a Ateneului Român, membri ai Filarmonicii „George Enescu” propun publicului o întâlnire cu o capodoperă a repertoriului cameral: Octetul pentru coarde, op. 20, în mi bemol major de Felix Mendelssohn, lucrare compusă în 1825 de muzicianul în vârstă de doar 16 ani.

Înregistrarea va fi difuzată online pe canalele FGE Facebook, Youtube și site-ul fge.org.ro. Accesul este gratuit.

Iată invitația-argument pe care am primit-o de la cei opt muzicieni:
„Se știe că muzica este arta ce are menirea să aducă oamenii împreună, mai bine spus, să unească sufletele într-o armonie perfecta. Convingerea noastră este că numărul artiștilor de pe scenă este direct proporțional cu forța muzicii. Nimic nu se poate compara cu impactul emoțional pe care o mare orchestră simfonică îl are asupra unui public numeros, adunat într-o sală de concert. Din păcate, în această perioadă, am fost deseori nevoiți să ne limităm la formații muzicale cu un număr restrâns de instrumentiști așa că noi, membrii ai Orchestrei simfonice a Filarmonicii “George Enescu”, am optat, în acest concert, pentru formula de octet.
De ce Octetul de Mendelsohn? Pentru că este o muzica plină de energie, de optimism, de iubire și de speranță. Ne dorim să reușim să inspirăm cât mai multi oameni, să trăiască și ei, alături de noi, aceste sentimente minunate, de care societatea noastră are, acum, atât de mare nevoie.
Nu în ultimul rând, am dori să mulțumim conducerii Filarmonicii „George Enescu”, pentru această oportunitate de a concerta și să le dorim ascultătorilor audiție plăcută.”

Filarmonica “George Enescu”
Duminică, 14 februarie 2021, ora 19, – recital cameral fără public

Membri ai Filarmonicii „George Enescu” în concert

Radu Chișu – vioara I
George Preotu – vioara I
Alina Toma – vioara a II-a
Ana Maria Tănase – vioara a II-a
Iulia Goiana – violă
Luiza Iorga – violă
Mădălina Fara – violoncel
Bogdan Popa – violoncel

Program
Felix Mendelssohn – Octet pentru coarde, op. 20, în mi bemol major

Cookies