Recepția Podului Basarab costă 130 de milioane de lei. Nicușor Dan: Avem discuții cu constructorul pentru a evita un litigiu

11 mai 2024
1960 afișări
Recepția Podului Basarab costă 130 de milioane de lei. Nicușor Dan: Avem discuții cu constructorul pentru a evita un litigiu
Recepția Podului Basarab costă 130 de milioane de lei. Nicușor Dan: Avem discuții cu constructorul pentru a evita un litigiu | Sursa foto: Inquam Photos / David Muntean

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre recepția Podului Basarab în cadrul unei conferințe de presă susținută cu ocazia deschiderii pavilioanelor expoziționale din Parcul Herăstrău. Acesta a spus că vor fi necesare aproximativ 130 de milioane de lei pentru aducerea Podului Basarab la standarde și realizarea recepției.

Nicușor Dan: Avem discuții cu constructorul pentru a evita un litigiu

În prezent, autoritatea locală poartă discuții cu constructorul, care ar putea suporta o parte din suma de 130 de milioane de lei, în vederea evitării unui litigiu, a precizat Nicușor Dan, scrie Agerpres.

Avem discuții pentru Podul Basarab. Am făcut o expertiză. Ca să putem să facem în sfârșit recepția, după mai bine de zece ani, costurile sunt de vreo 130 de milioane de lei. Avem discuții cu constructorul ca să evităm un litigiu și pare că ne îndreptăm către o soluție, în care noi să plătim vreo 40 – 50 de milioane, ei să plătească restul și să avem la standarde Podul Basarab și să facem recepția, să putem să facem mai departe un contract de mentenanță. Dar, suma asta, pentru moment, nu prevede și acea bandă rulantă (trotuarul rulant de la Gara de Nord – n.r.), care o să mai rămână închisă o perioadă.

Edilul a declarat că trotuarul rulant de la Gara de Nord a fost închis în urmă cu câțiva ani pentru a nu fi vandalizat, având în vedere că fără recepție nu s-a făcut nici mentenanță.

Nu s-a făcut recepție nici la Podul Basarab, nici la trotuarul rulant (de la Gara de Nord); nefăcându-se recepție, nu s-a făcut nici mentenanță și a rămas în grija nimănui și e mai bine închis decât să fie vandalizat mai mult decât este stricat până în momentul acesta.

Nicușor Dan a subliniat că recepționarea ar fi trebuit realizată în urmă cu zece ani, astfel încât să fie evitate discuții privind cui revine responsabilitatea unor deteriorări.

Podul Basarab trebuia recepționat în momentul în care s-a dat în folosință, așa cum am făcut noi cu Podul Doamna Ghica. Nu s-a întâmplat, iar atunci procedura administrativă este să faci o expertiză ca să îți spună ce mai este de făcut la pod, astfel încât el să fie în standarde și să poți să faci o recepție. Acum, discuția foarte lungă este: din toate lucrurile de care mai ai nevoie, de exemplu deteriorarea parapetului, ele vin din cauză că nu le-a făcut constructorul la timpul potrivit sau că au trecut anii și oricum s-ar fi stricat? De aceea e bine să faci recepția după ce ai terminat lucrarea și nu zece ani după.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies