Recepția liniei de tramvai de pe Bd. Doina Cornea. SURSE: Brigada Rutieră refuză să semneze procesul verbal | S-a întrunit comisia care decide dacă se reia circulația tramvaielor 1,10 și 11, dar și a troleibuzelor

20 oct. 2022
1115 Afișari
Recepția liniei de tramvai de pe Bd. Doina Cornea. SURSE: Brigada Rutieră refuză să semneze procesul verbal | S-a întrunit comisia care decide dacă se reia circulația tramvaielor 1,10 și 11, dar și a troleibuzelor

Primăria Sectorului 6 anunță că astăzi s-a întrunit mult așteptata comisie pentru recepția liniei de tramvai de pe Bd.Doina Cornea, așa cum era programat, conform unui răspuns al Inspectoratului de Stat în Construcții transmis B365.

UPDATE 12.00 Probleme identificate la recepția lucrărilor care ar putea bloca repunerea în circulație a tramvaielor și troleibuzelor în Sectorul 6.

Conform unor surse B365, Brigada Rutieră ar refuza să semneze procesul verbal din cauza lipsei unor marcaje rutiere din intersecția Bd Doina Cornea cu Bd Iuliu Maniu (Apaca). De vină ar fi asocierea celor 3 firme care au reabilitat întreaga zonă. În acest moment, încă se discută situația.

La comisia de recepție a liniei de tramvai se află reprezentanți ai instituțiilor: Primăria Capitalei, STB, Brigada Rutieră și Inspectoratul de Stat în Construcții.

”Revenim cu informații cu data când se va da drumul tramvaielor 1,10 și 11, dar și troleibuzelor.”, promite administrația de sector.

După mai multe neînțelegeri legate de data de recepție, Inspectoratul de Stat în Construcții a trasmis B365 că a fost notificat de Primăria Capitalei pentru data de 20 octombrie de Primăria Capitalei să fie prezent la lucrări.

Reamintim că instituțiile sunt abilitate să facă recepția lucrărilor la linia de tramvai reabilitată, care au creat mai multe nemulțumiri legate de termenul îndelungat de execuție, calitatea lucrărilor și blocarea de a da în circulație un mijloc de transport ecologic al STB, respectiv tramvaiele.

Lucrările de pe Bd Doina Cornea (Vasile Milea) au început în mai 2021, în mandatul ex-primarului Firea, cu un termen de execuție de 12 luni și vizau modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dublă a liniei de tramvai de pe Bd. Doina Cornea, pe care circulă tramvaiele 1 şi 10, pe tronsonul cuprins între Bd. Timişoara şi accesul în benzinăria OMV, dinspre Pasajul suprateran Basarab.

Valoarea totală a contractului a fost de 28.056.510,21 lei.

Îți recomandăm și:

S-a redeschis circulația pe ambele sensuri în Pasajul Unirii | Ce transmite post-incendiu Daniel Băluță: Sistemele de siguranță și-au dovedit utilitatea

Traficul tot mai sufocant din București. De ce orice oră din zi este acum oră de vârf, cu blocaje, claxoane și nervi la volan

Străzi de evitat joi, în București, când e un protest al polițiștilor. DGPMB anunță între ce ore și pe ce trasee vor fi participanții

Puteri sporite pentru Poliția Rutieră de a interveni pe trotuare: poate ridica/dispune ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Temerile Gabrielei Firea s-au adeverit: Guvernul nu a aprobat niciun proiect de finanțare depus la solicitarea lui Nicușor Dan, pe Programul „Anghel Saligny”

Cookies