Recensământul în Sectorul 6 intră în etapa a II-a. Cum recunoști un recenzor și care este salariul (PS Încă te poți înscrie)

09 iun. 2022
494 afișări
Recensământul în Sectorul 6 intră în etapa a II-a. Cum recunoști un recenzor și care este salariul (PS Încă te poți înscrie)
Recensământul în Sectorul 6 intră în etapa a II-a. Cum recunoști un recenzor și care este salariul (PS Încă te poți înscrie). Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Recensământul populației și locuințelor, etapa a doua, a început și în Sectorul 6. Vorbim despre etapa în care recenzorii vin la ușile cetățenilor pentru colectarea datelor. În Sectorul 6 s-au înscris peste 100 de recenzori și au început treaba săptămâna aceasta.

Recensământul în Sectorul 6 intră în etapa a II-a

102 recenzori au primit tabletele, legitimațiile, și începând de săptămâna aceasta au pornit să colecteze datele persoanelor care nu s-au autorecenzat în prima etapă.

La nivelul Sectorului 6 al Capitalei, dintr-o populație rezidentă estimată la 355.000 de persoane pentru data de 1 decembrie 2021 (momentul de referință al recensământului), s-au autorecenzat în prima etapă circa 162.000 de persoane, adica 45,6%, transmite INS (Institutul Național de Statistică). Restul locuitorilor Sectorului 6 vor primi acasă vizita recenzorilor autorizați, care vor colecta datele necesare prin interviuri față în față, cu ajutorul tabletelor.

În teorie, etapa a doua se desfășoară în perioada 31 mai – 17 iulie 2022. Practic, aceasta a început cu întârziere, din cauză că nu a fost făcută sincronizarea datelor pe tablete.

„Mai exact, INS a trebuit să ia tabletele înapoi pentru a seta pe fiecare o hartă predefinită a zonei de recenzare”, transmite Primăria Sectorului 6.

Salariul unui recenzor. Bonus: cetățenii încă se pot înscrie

7 lei primește recenzorul pentru fiecare bucureștean recenzat și 3.5 lei pentru o locuință. Astfel, pentru o familie de 4 persoane recenzorul primește 31.5 lei.

102 recenzori sunt înscriși în prezent, în Sectorul 6, dar ar fi nevoie de un număr total de 330 de recenzori pentru acoperirea volumului de muncă, în timp util.

Cetățenii încă se pot înscrie, AICI. Condițiile pentru înscriere:

  • Trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani,
  • Minimum studii medii absolvite (diplomă de liceu),
  • Să nu aibă cazier judiciar,
  • Să dețină cunoștințe de utilizare a unei tablete,
  • Să dispună de un telefon mobil pe care să-l folosească pentru comunicare.

După ce s-au înscris pe platformă, viitorii recenzori vor fi sunați și chemați la sediul instituției, pentru instructaj.

Cum recunoaștem recenzorul autorizat

Cum trebuie să arate legitimația unui recenzor autorizat. Sursa foto: Primăria Sectorului 6
Cum trebuie să arate legitimația unui recenzor autorizat. Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Recenzorul care bate la ușă are o legitimație care conține următoarele informații:

  • Autoritatea sub conducerea căreia se desfășoară recensământul: Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor;
  • Unitatea administrativ-teritorială de care aparține recenzorul desemnat;
  • Datele de identificare are recenzorului: nume, prenume, fotografie, funcție, date CI, data și numărul legitimației, valabilitatea ei și semnătura emitentului.

Refuzi să deschizi ușa recenzorului? Riști amendă

Cetățenii care nu vor să deschidă ușa recenzorului și care refuză să ofere informații sau furnizează date eronate/incomplete riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei. Totodată, persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale pot primi o sancțiune cuprinsă între 1.500 și 5.000 de lei.

Important: cine s-a autorecenzat în prima etapă, este sfătuit să verifice AICI dacă datele au fost înregistrate cu succes. Dacă CNP-ul nu apare în baza de date, înseamnă că nu a fost completat chestionarul corect și, astfel, trebuie completat în a doua etapă, cu ajutorul recenzorului.

Dacă recenzorul nu te găsește acasă și nici nu te poți sincroniza cu el, să știi că poți lua legătura telefonic cu acesta și chestionarul poate fi completat de la distanță.

Cookies