Recensământ 2022, realizat în proporție de 64% în București, cu câteva zile înainte de ultima prelungire posibilă. Guvernul cere să se ia măsuri în Capitală

22 iul. 2022
588 Afișari
Recensământ 2022, realizat în proporție de 64% în București, cu câteva zile înainte de ultima prelungire posibilă. Guvernul cere să se ia măsuri în Capitală
FOTO: Agerpres

Cu câteva zile până la data de 31 iulie, când ar trebui finalizat, doar 64,5 % din recensământ s-a realizat în București, se arată în datele statistice până la data de 21 iulie, furnizate astăzi de către INS.

Dintre sectoarele Capitalei, în S2 este realizat în proporție de doar 57%, cel mai slab rezultat, în timp ce în S6 s-a recenzat 68,8% din populație.

Peste 85% din recensământ s-a desfășurat, ceea ce poate să constituie un grad satisfăcător, dar mai sunt probleme în municipiul București, în Timișoara și în Iași, a declarat vineri premierul Ciucă. Acesta a cerut să se ia măsuri la nivelul acestor localități pentru o recenzare mai bună, ​întrucât recensământul trebuie să se încheie peste câteva zile, la data de 31 iulie.

„Din datele pe care le am, în momentul de față, peste 85% din recensământ s-a desfășurat, ceea ce poate să constituie un grad satisfăcător. Mai sunt câteva zile până la sfârșitul lunii; cred că putem, prin intermediul autoritățile locale – prefecturi, primăriile -, prin sprijinul pe care îl pot acorda de la o localitate la alta, dintr-un județ în altul, cu recenzori, să asigurăm finalizarea acestui demers.

Sunt probleme, din ceea ce am primit noi până acum, în municipiul București, în Timișoara și în Iași, ca atare, rog să se ia măsuri la nivelul acestor localități.

Ştiu că în București au fost aduși recenzori din Călărași, poate și celelalte județe pot să dea o mână de ajutor, astfel încât să se finalizeze așa cum se cuvine. ”, a declarat vineri premierul Nicolae Ciucă, citat de hotnews.ro.

Pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, la nivelul Municipiului București, primăriile de sector au deschis până în acest moment 80 de centre de recenzare fixe, în vreme ce în restul țării funcționează peste 700 de astfel de centre.

Recensământul, prelungit de INS până la 31 iulie

Premierul a menționat că recensământul trebuie finalizat până pe data de pe 31 iulie, în conformitate cu legea și cu angajamentele pe care le-am avut cu programul Băncii Mondiale.

INS a prelungit, ieri, perioada de culegere a datelor pentru Recensământ până la 31 iulie, ultima perioadă de prelungire permisă de lege

Institutul Naţional de Statistică a anunţat joi, 21 iulie, prelungirea perioadei de culegere a datelor pentru Recensământ până la 31 iulie 2022. Prelungirea se aplică în localitățile în care recenzarea nu s-a încheiat, adică unde din cauza gradului scăzut de recenzare există riscul ca până la finalul perioadei de recenzare să nu se acopere întreaga populație.

Actele normative care guvernează desfășurarea recensământului nu permit prelungirea perioadei de recenzare dincolo de data de 31 iulie a.c. Până la data de 20 iulie 2022 au fost recenzate la nivel național aproape 17 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 87,4% din populația rezidentă țintă estimată la începutul recensământului (19,02 milioane).

Îți mai recomandăm și:

Cookies