Recensământ 2022. În București s-a deschis un punct fix pentru completarea chestionarului

08 iul. 2022
1910 Afișari
Recensământ 2022. În București s-a deschis un punct fix pentru completarea chestionarului
Recensământ 2022. În București s-a deschis un punct fix pentru completarea chestionarului. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

INS a deschis primul punct fix pentru efectuarea recenzării, chiar la sediul din București. Centrul este deschis de luni până duminică.

Punct fix pentru efectuarea recenzării în București

Institutul Naţional de Statistică îi anunță pe cetățeni că a deschis primul punct fix pentru efectuarea recenzării, la sediul principal din București, aflat pe Bulevardul Libertăţii, nr. 16, Sector 5.

Centrul este deschis până la data de 17 iulie și va funcționa de luni până duminică, în intervalul orar 8:00 – 20:00. Aici sunt așteptate toate persoanele care vor să se recenzeze, dar, din diferite motive, nu au reușit să se autorecenzeze sau nu au cum să primească vizita recenzorului la adresa de reședință.

La data de 4 iulie 2022, Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor din România a decis înființarea unor locații fixe pentru efectuarea recenzării.

Aceste puncte fixe de recenzare vor funcționa până la data de 17 iulie 2022 – finalul perioadei de recenzare, în localităţile în care ritmul de recenzare din etapa interviurilor faţă în faţă este scăzut și se vor desfășura paralel cu recenzarea pe teren.

Recensământ 2022

Astfel, vor avea posibilitatea să se recenzeze și persoanele care, în perioada scursă între momentul de referință al recensământului (1 decembrie 2021) și prezent, s-au mutat sau și-au schimbat localitatea de reședință obișnuită.

Cel puțin un recenzor își va desfășura activitatea la centrele fixe de recenzare. Recenzorul va asigura
disponibilitatea pentru recenzarea populației prin interviuri față-în-față pentru aproximativ 10 ore/zi, inclusiv sâmbăta și duminica.

„Prin înfiinţarea acestor puncte fixe am venit şi în întâmpinarea cererilor cetăţenilor, mulţi dintre ei solicitându-ne şi o altă variantă de recenzare, pe lângă vizita recenzorilor la domiciliu”, a declarat președintele INS, Tudorel Andrei.

În același timp, recenzorii continuă să colecteze date de recensământ prin interviuri față în față, cu înregistrarea datelor pe tablete electronice.

„Până la 6 iulie, peste 75% din populaţia estimată fusese recenzată, în ambele etape, autorecenzare şi recenzarea prin interviuri faţă în faţă”, transmite Institutul Național de Statistică.

Cookies