Recalcularea pensiilor. „Dacă sunt erori, cine a încasat banii trebuie să îi returneze”, spune șeful Casei de Pensii

22 aug. 2021
209 Afișari
Recalcularea pensiilor. „Dacă sunt erori, cine a încasat banii trebuie să îi returneze”, spune șeful Casei de Pensii
Recalcularea pensiilor. „Dacă sunt erori, cine a încasat banii trebuie să îi returneze", spune șeful Casei de Pensii

Recalcularea pensiilor. „Dacă sunt erori, cine a încasat banii trebuie să îi returneze", spune șeful Casei de Pensii. Astfel, unii pensionari vor primi mai mulți bani, alții mai puțini.

Recalcularea pensiilor. „Dacă sunt erori, cine a încasat banii trebuie să îi returneze”, spune șeful Casei de Pensii.

Unii vârstnici ar putea primi pensii mai mari, după evaluarea și recalcularea dosarelor de care se ocupă acum Casa de Pensii.

Recalcularea pensiilor

Președintele Casei Naționale de Pensii a vorbit despre recalcularea acestora. Daniel Baciu a declarat că pentru recalculare se vor lua în calcul elemente suplimentare față de legea existentă în prezent, potrivit realitatea.net :

  • sporurile;
  • orele suplimentare.

Recomandăm și: Modificare majoră la legea pensiilor. Prevederea a intrat deja în vigoare joi. Cine iese mai devreme la pensie

Autoritățile vor să rezolve diferențele existente, iar persoanele care au avut aceeași contribuție ar trebui să primească, în continuare, aceeași pensie.

Șeful Casei de Pensii face asigurări: „Nicio pensie nu va scădea”

Inechitatea cea mai mare este la persoanele care au ieșit la pensie în perioade diferite de timp. Și unde, au fost în vigoare acte normative diferite, iar oamenii au obținut cuantumuri diferite la pensii, cu același stagiu de cotizare, spune șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu.

Recomandăm și: Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare în România. Guvernul a modificat legea

Daniel Baciu face asigurări și declară că pensiile mai mici, vor crește.

„Nicio pensie nu va scădea”, a declarat șeful Casei de Pensii, conform sursei citate.

În cazul în care se va aplica formula și va exista un cuantum mai mic, pensiile vor rămâne „la nivelul în plată”, spune Daniel Baciu.

O problemă ar putea fi în cazul persoanelor care au primit pensii mai mari decât ar fi fost normal, în urma erorilor de calcul.

„Cine a încasat banii trebuie să îi returneze”, spune Daniel Baciu

Dacă după analiza dosarului se găsesc erori evidente, normal că situația trebuie remediată. Iar pentru a rezolva aceste erori imense, „cine a încasat banii trebuie să îi returneze”, a declarat Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii.

500.000 de dosare de pensii au fost recalculate până în prezent, dintr-un total de cinci milioane. Întregul proces de evaluare ar trebui să dureze până la mijlocul anului 2022, iar până la finalul anului viitor ar trebui să existe o nouă lege a pensiilor.

Cookies