ARHIVA B365

Rebelii sirieni anunţă că l-au ucis pe unul dintre membrii avionului militar rus doborât de turci

„În timp ce coborau, ei (membrii echipajului) încercau în mod repetat să-şi direcţioneze paraşutele astfel încât să sosească în teritoriul aflat sub controlul dictatorului Bashar al-Assad”, a declarat Jabir Ahmad, un purtător de cuvânt al brigăzii rebele, într-un mesaj trimis DPA pe Facebook.

Ahmad adaugă că „oamenii noştri din cadrul celei de a 10-a Brigăzi de Coastă de mitraliere au putut să-l lovească înainte să treacă mai departe, iar cadavrul a căzut în zona eliberată”, relatează DPA în pagina online, potrivit zf.ro.

„Pilot rus ucis în provincia Latakia de revoluţionari… o căutare a celui de-al doilea pilot (este) în curs”, a anunţat gruparea rebelă a 10-a Brigadă de Coastă în mesaje postate pe conturile ei de Twitter şi Facebook.

Un consilier juridic din cadrul Armetei Siriene Libere (ASL) a confirmat că pilotul a fost ucis. Era neclar cum a murit pilotul, a declarat Osama Abou Zeid pentru DPA.

Cei doi aviatori s-au paraşutat după ce avionul lor de vânătoare a fost lovit în apropiere de frontiera dintre Siria şi Turcia, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Vezi şi – Putin: Doborârea avionului militar rus, o „lovitură aplicată în spate”. Va avea „consecinţe grave”

Observatorul, care monitorizează conflictul prin intermediul unor activişti locali, a anunţat că elicoptere ruseşti efectuau căutări în zona în care s-a prăbuşit aeronava, în Munţii Jabal al-Turkoman.

Regiunea a fost afectată, în ultimele două luni, de confruntări armate între forţe guvernamentale, susţinute de atacuri aeriene ruse, şi facţiuni siriene rebele.

Turcia a avertizat anterior împotriva oricărei încălcări a spaţiului său aerian de către avioane ruse se vânătoare, care au început să efectueze misiuni de susţinere a forţelor guvernamentale siriene de la 30 septembrie.

„Trebuie să avem răbdare, este un incident foarte grav, dar, din nou, fără toate informaţiile este imposibil să se spună ceva şi ar fi greşit”, a declarat Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului, potrivit agenţiei ruse Tass.

El a refuzat să comenteze în legătură cu vizita ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, programată săptămâna aceasta în Turcia.

Ministerul rus al Apărării a anunţat, citat de Tass, că informaţii preliminare sugerează că avionul, care se afla la aproximativ 6.000 de metri altitudine, a fost doborât de la sol.

„În timpul zborului, avionul s-a aflat exclusiv deasupra teritoriului sirian. Date obiective de monitorizare confirmă acest lucru”, a anunţat ministerul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button