Reacție rapidă: Clotilde Armand scoate un document prin care Prefectul Bucureștiului aviza numirea sa ca manager de proiect

14 nov. 2022
1442 Afișari
Reacție rapidă: Clotilde Armand scoate un document prin care Prefectul Bucureștiului aviza numirea sa ca manager de proiect

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a publicat, la scurt timp după acțiunea prefectului Capitalei Toni Greblă în instanță, un document semnat de ex-prefectul Alexandra Văcaru din martie 2022 în care era notificată că nu au fost semnalate elemente în actul din 18 februarie, pentru care să fie sesizată instanța de judecată. Documentul este publicat de Clotilde Armand în scandalul deciziei ANI în care este acuzată de incompatibilitate și conflict de interese.

Pentru neconcordanță în acțiunile prefecturii, primarul USR de la Sectorul 1, Clotilde Armand, îl acuză pe prefectul Toni Greblă de jocuri politice în interesul PSD. Toni Greblă, fost judecător la CCR, a fost senator PSD în perioada 2008 – 2016, și secretar general în Guvernul Viorica Dăncilă.

Ce spune Clotilde Armand la scurt timp după ce Prefectura Bucureștiului a sesizat instanța de judecată pentru anularea în contencios administrativ a celor 5 dispoziții prin care era remunerată pentru funcția de manager:

”A ieșit prefectul PSD să conteste propiul act ca 2008-2012, cât și în legislatura 2012-2016 să-l apere pe primarul Diamantelor – cel care a făcut sesizarea împotriva mea la ANI. Bun. Hai să prezentăm niște fapte, să le demonstrăm cu legea în mână că sunt penibili.

Public aici un document pentru a spulbera toate acuzațiile nefondate pe care le-ați auzit în ultimele zile despre mine făcute de diverși actori politici. Dispoziția 715/18 februarie 2022 prin care preiau direct coordonarea proiectului de prevenire a corupției în Primăria Sectorului 1 a fost avizată pentru legalitate, pe 8 martie 2022, de către Prefectul Capitalei.

Cu alte cuvinte, reprezentantul în teritoriu al Guvernului PSD-PNL nu a găsit nimic în neregulă ca eu, primarul Sectorului 1, să conduc un proiect din fonduri europene și nu a contestat dispoziția în instanță. “La data examinării legalității, nu au fost reținute elemente care să conducă (…) la atacarea acestora la instanța de contencios-administrativ,” se arată în răspunsul Instituției Prefectului.

Acesta este doar unul dintre documentele oficiale pe care le dețin și cu ajutorul cărora voi demonstra că toată această hărțuire este un scenariu prost scris de către cei care vor ca banii Sectorului 1 să revină la firmele de partid. Este o dovadă clară că PNL și PSD au intrat în campania electorală cu ajutorul presei aservite și a instituțiilor publice pe care le controleză.

Totul cu un singur scop: remufarea la resursele financiare ale bugetului local. Dragi liberali și social-democrați, vă anunț că nu voi ceda acestor presiuni și voi continua reforma pe care am început-o pentru a scoate corupția din administrația locală a Sectorului 1.

Îți recomandăm și:

Cookies