Reacția STB la felul revoltător în care doi șoferi de autobuz au tratat o tânără în scaun cu rotile. „Regretăm incidentul, vom lua măsuri”

20 iul. 2022
3892 afișări
Reacția STB la felul revoltător în care doi șoferi de autobuz au tratat o tânără în scaun cu rotile.
Reacția STB la felul revoltător în care doi șoferi de autobuz au tratat o tânără în scaun cu rotile. "Regretăm incidentul, vom lua măsuri". Sursa foto: Facebook/ Teo on wheels

STB a oferit un răspuns oficial referitor la  comportamentul nepotrivit pe care l-au avut doi șoferi din cadrul Societății de Transport București față de o tânără în scaun cu rotile. Mai exact, bloggerul Teo on wheels a povestit cum, în momentul în care aștepta autobuzul în stație, un șofer STB a ignorat-o, iar al doilea i-a înjurat mama.

Compania spune că a declanșat o cercetare disciplinară a celor doi șoferi de autobuz și transmite că nu tolerează sub nicio formă acest comportament.

Reacția STB la felul revoltător în care doi șoferi de autobuz au tratat o tânără în scaun cu rotile

Întâmplarea revoltătoare a fost prezentată pe o rețea de socializare și a fost preluată de mass-media: o tânără în scaun cu rotile a vorbit despre cum a fost tratată de doi șoferi din cadrul STB, iar situația este revoltătoare.

Astfel, la două zile după ce incidentul a fost relatat în spațiul public, STB transmite că regretă evenimentele petrecute luni, în cursul zilei de 18 iulie 2022, pe traseul liniei 104, în stația Piața Națiunile Unite, unde doi șoferi de autobuz ai STB S.A. au avut un comportament nepotrivit față de o tânără în scaun cu rotile.

Incidentele povestite de bloggerul Teo on wheels pun, potrivit STB, într-o lumină nefavorabilă imaginea companiei. Societatea îi asigură pe călători că scopul nu este acela de a produce disconfort persoanelor care aleg să folosească mijloacele de transport în comun.

„Dimpotrivă, prin acțiunile pe care le desfășurăm în ultima vreme dorim să transmitem tuturor beneficiarilor acestui serviciu public mesajul că interesul nostru major este acela de a oferi condiții de transport civilizate, la standarde de calitate, demne de o capitală europeană”, declară STB.

Șoferii sunt cercetați disciplinar

Ținând cont de incidentele revoltătoare, STB spune că la nivelul societății a fost declanșată o cercetare disciplinară pentru cei doi șoferi de autobuze.

„Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. nu tolerează sub nicio formă comportamentul nepotrivit al salariaților. Pentru a asigura un transport civilizat și de calitate, conducătorii de vehicule sunt instruiți permanent și insistăm pe implementarea unei conduite care să respecte Regulamentul Intern privind comportamentul în traseu”, transmite sursa citată.

STB ține să sublinieze că, în fiecare an, personalul de mişcare al Societăţii este supus unui control medical, care include şi testări psihologice, iar la ieşirea în traseu, conducătorii de vehicule îşi asumă responsabilitatea păstrării integrităţii călătorilor şi a celorlalţi participanţi la trafic, dar şi a vehiculului.

Cookies