Reacția Primăriei Sectorului 4, autoarea reabilitării Pasajului Unirii, după incendiul în care o mașină a ars complet. Cum s-au comportat noile instalații

18 oct. 2022
931 Afișari
Reacția Primăriei Sectorului 4, autoarea reabilitării Pasajului Unirii, după incendiul în care o mașină a ars complet. Cum s-au comportat noile instalații
O mașină arde în Pasajul Unirii Sursa foto: Facebook/Info Trafic Bucuresti si Ilfov

Primăria Sectorului 4, care în vară a reabilitat Pasajul Unirii, a reacționat la câteva ore după incendiul care a alertat bucureștenii în această dimineață.

Primăria condusă de Daniel Băluță spune cum s-au comportat instalațiile noi montate în Pasajul Unirii. Administrația locală transmite că datorită sistemului proaspăt instalat oamenii din 100 de mașini au fost evacuați în siguranță.

”La evacuarea fumului gros produs de incendiul care a cuprins mașina ce a ars în întregime, au contribuit decisiv instalațiile de alarmare și de evacuare a fumului care au pornit de îndată, în momentul în care senzorii de detectare s-au declanșat.

Noul sistem de ventilație complet automatizat montat în Pasajul Unirii a făcut astfel posibilă evacuarea în siguranță a persoanelor din cele aproximativ 100 de mașini aflate în acel moment atât în interiorul tunelului, pe ambele sensuri de mers, cât și pe rampele exterioare ale acestuia.”, a fost mesajul Primăriei Sectorului 4.

Administrația mai spune că în urma izbucnirii incendiului în interiorul pasajului, au fost produse o serie de daune materiale, pe care echipele de specialiști le vor remedia în cel mai scurt timp posibil.

”Menționăm faptul că obiectivul va fi redat traficului rutier după ce toate condițiile de siguranță vor fi îndeplinite.”, mai menționează Primăria Sectorului 4, în comunicatul de presă.

În această dimineață, în jurul orei 09:30, un autoturism în care se aflau trei adulți și un copil, a luat foc în mers în momentul în care traversa Pasajul Unirii în direcția Bulevardului Dimitrie Cantemir.

În cel mai scurt timp de la producerea incendiului, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov care au intervenit cu opt autospeciale de stingere și cinci echipaje de ajutor SMURD pentru evacuarea persoanelor aflate în acel moment în interiorul pasajului subteran și pentru stingerea focului.

Mai citește și:

FOTO | Un nou protest spontan în București, după al doilea accident mortal de pe trecerea de pietoni, azi pe Splaiul Unirii, după cel de pe Sos. Antiaeriană

VIDEO | Secundele în care mașina ia foc din senin în Pasajul Unirii. Salvarea bebelușului, prima grijă a pasagerilor adulți

FOTO | Incendiul din Pasajul Unirii, în cele mai puternice imagini. Mașina care a luat foc s-a făcut scrum

BREAKING | O mașină arde în Pasajul Unirii. Incendiul a fost lichidat, iar traficul a fost reluat UPDATE

Cookies