REACŢIA Gabrielei Firea în legătură cu incidentele de la mitingul unionist

de:
22 oct. 2016
1 afișări
REACŢIA Gabrielei Firea în legătură cu incidentele de la mitingul unionist

Condamn cu fermitate atitudinea iresponsabilă a preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, care acuză Primăria Capitalei de escaladarea tensiunilor şi violenţelor între jandarmi şi participanţii la mitingul unionist din Bucureşti. Astfel de atitudini manipulatoare sunt extrem de periculoase şi pot determina o creştere a violenţelor in urmatoarea perioadă„, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Ea precizează că Primăria Capitalei, prin Comisia tehnică de avizare a manifestaţiilor publice, nu a făcut altceva decât să aprobe un marş organizat pentru a transmite un mesaj de unire a României cu Basarabia.

Jandarmeria a decis reţinerea în forţă a celor 5 lideri ai manifestanţilor, fără implicarea sau consultarea Primăriei Capitalei – o acţiune pe care o considerăm exagerată. Doamna Gorghiu doreşte, prin afirmaţiile sale iresponsabile, să acopere o gafă imensă a Guvernului tehnocat, dând vina pe Primărie. Jandarmeria este o instituţie în subordinea Ministerului de Interne, deci a Guvernului. Nu este prima dată când preşedintele PNL minte în legătură cu activitatea mea, de aceea o somez pe doamna Gorghiu să nu mai dezinformeze populaţia şi să nu mai provoace campanii de manipulare„, spune primarul Capitalei.

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a făcut un apel, sâmbătă, către administraţia locală a Capitalei şi jandarmerie să permită manifestarea paşnică a oamenilor aflaţi la mitingul unionist şi să blocheze elementele care vor ca manifestaţia să degenereze, ea precizând că apropierea alegerilor din Moldova naşte tensiuni pe ambele maluri ale Prutului şi că „nu dăm un exemplu de democraţie blocându-le accesul la protest.”

Cookies