Reacția președintelui Klaus Iohannis la modificările privind CONFLICTUL DE INTERESE

de:
26 mai 2015
1 Afișari
Reacția președintelui Klaus Iohannis la modificările privind CONFLICTUL DE INTERESE

UPDATE 16:30 Klaus Iohannis a declarat că practic parlamentarii ar putea să-și angajeze membrii familiei. „Nu cred că este momentul acum pentru modificări la Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Dacă acest lucru se va întâmpla, eu voi folosi toate instrumentele la îndemâna președintelui”, a declarat marți președintele Klaus Iohannis.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis urmărește cu atenție și preocupare modificările pe care Parlamentul vrea să le aducă legii conflictului de interese.

CITEȘTE ȘI: Comisia Juridică A AMÂNAT discutarea proiectului de lege care dezincriminează conflictul de interese

„Nu pot fi de acord cu modificarea Art. 301 din Codul Penal, care urmărește dezincriminarea conflictului de interese, astfel încât să existe libertatea angajării unor membri ai familiei în cadrul cabinetelor parlamentare.

Nimeni nu poate să favorizeze membri ai propriei sale familii în exercitarea funcțiilor și demnităților publice.

Atrag atenția că, în eventualitatea adoptării de către Parlament a acestor modificări, ele vor fi retrimise Parlamentului sau voi sesiza Curtea Constituțională, în virtutea exercitării atribuțiilor mele constituționale”, a declarat Klaus Iohannis în comunicatul remis de Administrația Prezidențială.

Cookies