Reacția Patriarhiei după ce s-a cerut organizarea unui centru de vaccinare în Catedrala Neamului

11 mai 2021
2659 Afișari
Reacția Patriarhiei după ce s-a cerut organizarea unui centru de vaccinare în Catedrala Neamului

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a oferit o primă reacție cu privire la propunerea deputatului USR PLUS Emanuel Ungureanu de a se organiza un centru de vaccinare în Catedrala Neamului.

Vasile Bănescu a afirmat, luni seară, la B1 TV, referindu-se la propunerea deputatului USR PLUS Emanuel Ungureanu de a se organiza un centru de vaccinare în Catedrala Neamului că ”uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi”.

 

”Uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi. Mă includ şi eu aici. Propunerea despre care e vorba acum cred că frizează aşa ceva, pentru că există mai multe motive care nu converg în niciun fel la o astfel de propunere – transformarea unei catedrale aflată în plin şantier. Imaginaţi-vă un spaţiu în care se lucrează, în care nu există niciun fel condiţii care să permită amenajarea unui astfel de spaţiu într-un centru de vaccinare”, a declarat Vasile Bănescu.

Bănescu susţine că ”unele persoane n-au observat încă implicarea Bisericii şi doar transformarea acestor spaţii liturgice în centre de vaccinare ar putea aduce o satisfacţie”.

”Nu vreau să polemizez cu nimeni, dar vreau să amintesc implicarea Bisericii în zona sanitară anul trecut – implicare tradusă într-un cuantum de peste cinci milioane de euro în zona sanitară şi filantropică şi implicarea Bisericii acum, alături de alte culte religioase, într-un act de informare onestă a credincioşilor cu privire la o discuţie pe care ei trebuie să o poarte cu medicii lor pentru a afla dacă există sau nu beneficii ale vacinării”, a mai declarat Bănescu.

Biserica nu este instituţie militarizată

Acesta a explicat că ”biserica nu e o instituţie militarizată” în care cineva dă ordine pe care toată lumea le execută.

”Biserica e compusă din oameni liberi care înţeleg cu nuanţe, dar avem o temă oficială comună asupra căreia trebuie cu toţii să reflectăm – ieşirea din pandemie”, a mai declarat Vasile Bănescu.

Ideea construirii Catedralei Mântuirii Neamului a pornit de mai bine de 130 de ani. Însă, abia în anul 2010 proiectul a ajuns să fie pus în practică. Dar, puțini știu cine este arhitectul care a proiectat una dintre cele mai impunătoare catedrale din Europa. Arhitectul Constantin Amâiei a vorbit la Digi24 despre întregul proces de construcție, dar și cum va arăta Catedrala Mântuirii Neamului după finalizarea lucrărilor.

Catedrala Mântuirii Neamului din București are cel mai mare iconostas, acesta având o lungime de 23,8 metri și o înălțime de 17,1 metri. Recordul mondial a fost confirmat de Academy of World Records (Academia Recordurilor Mondiale).

Cookies