ȘTIRI

Reacția oficială AstraZeneca după scandalul legat de siguranța vaccinului

Reacția oficială AstraZeneca după ce în mai multe țări au fost semnalate „simptome neobișnuite” ale unor pacienți care s-au vaccinat cu serul de la Oxford arată că oficialii companiei sunt siguri de produsul lor.

AstraZeneca a emis un comunicat oficial după ce au fost depistate noi cazuri de tromboză în urma vaccinării cu serul de la Oxford.

”Urmare a îngrijorărilor recente ridicate în legătură cu evenimentele trombotice, AstraZeneca dorește să ofere reasigurarea cu privire la siguranța vaccinului COVID-19, pe baza dovezilor clare științifice. Siguranța este de o importanță capitală, iar compania monitorizează continuu datele de siguranța a vaccinului, se arată în comunicatul de presă al companiei.  O analiză atentă a tuturor datelor disponibile privind siguranța de la peste 17 milioane de persoane vaccinate în Uniunea Europeană (UE) și Marea Britanie cu vaccin COVID-19 AstraZeneca nu a evidențiat un risc crescut de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă (TVP) sau trombocitopenie, în niciun grup definit de vârstă, sex, lot sau o anumită țară”, spun oficialii AstraZeneca.

Reacția oficială AstraZeneca: ce reacții adverse s-au înregistrat post-vaccinare

”Până în prezent în UE și Marea Britanie, au existat 15 evenimente de TVP și 22 de evenimente de embolie pulmonară raportate în rândul persoanelor cărora li s-a administrat vaccinul, conform numărului de cazuri pe care Compania le-a primit până la 8 martie. Acestea reprezintă un număr mult mai mic decât cel așteptat să se întâmple în mod natural la o populație generală de această dimensiune și este similar cu cel înregistrat în cazul altor vaccinuri COVID-19 autorizate.

Reacția oficială AstraZeneca. Raportulva fi făcut public pe site-ul Agenției Europene pentru Medicamente

”Raportul lunar de siguranță va fi făcut public pe site-ul Agenției Europene pentru Medicamente în săptămâna următoare, în conformitate cu măsuri excepționale de transparență (exceptional transparency measures) pentru COVID-19. Mai mult, în studiile clinice, chiar dacă numărul evenimentelor trombotice înregistrate a fost mic, acestea au fost mai mici în grupul vaccinat. De asemenea, nu au existat dovezi de creștere a sângerării la peste 60.000 de participanți înrolați”, se mai arată în comunicatul companiei”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button