Reacţia oficială a clubului FC STEAUA după ce Becali a pierdut marca Steaua Bucureşti

de:
04 dec. 2014
0 Afișari
Reacţia oficială a clubului FC STEAUA după ce Becali a pierdut marca Steaua Bucureşti

„În urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din data de 03.12.2014, referitoare la anularea mărcii Steaua Bucureşti, vă facem cunoscut că am luat la cunoştinţă şi am demarat toate diligenţele în vederea ducerii la îndeplinire a acestei hotărâri. În aceeaşi măsură, îi asiguram pe suporteri şi pe iubitorii de fotbal că echipa noastră îşi va continua parcursul în competitiile interne şi internationale”, se arată în comunicatul postat al Stelei, citat de Mediafax.ro.

Instanţa supremă a anulat, miercuri, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, prin decizia de miercuri, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de cel dintâi.

Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013.

ICCJ a pronunţat miercuri o decizie finală în acest proces, dând câştig de cauză Clubului Sportiv al Armatei. Acesta a fost reprezentat de firma de avocatură Milcev Burbea, specializată în litigii pe proprietate intelectuală.

Printre pârâţii din dosar a fost şi producătorul de vinuri SC Ostrovit SA. Instanţa supremă a decis şi anularea contractului de licenţă încheiat de această societate cu clubul de fotbal, în 2011, pentru folosirea mărcii Steaua pe eticheta unor produse.

Cookies