Reacția MOL România, după ce Primăria Capitalei a anunțat că vrea să închidă 8 benzinării

10 aug. 2022
10116 Afișari
Reacția MOL România, după ce Primăria Capitalei a anunțat că vrea să închidă 8 benzinării
Reacția MOL România, după ce Primăria Capitalei a anunțat că vrea să închidă 8 benzinării. Sursa foto: Facebook/ MOL Romania

Mol România a reacționat la scurt timp după ce Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei are de gând să închidă 8 benzinării din București. Aflate pe spații concesionate de PMB, benzinăriile s-au sustras de la plata unor sume datorate către municipalitate.

Primarul General a anunțat că a dat în judecată compania, iar municipalitatea cere pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei și cere rezilierea contractului pentru 8 benzinării.

Reacția MOL România, după anunțul făcut de Primăria Capitalei

MOL România a declarat, marți, la puțin timp după anunțul făcut de Nicușor Dan, că nu a primit nicio notificare de la Primăria Capitalei. Totodată, nicio instanță de judecată nu a citat compania cu privire la acțiunea menționată de Primarul General al Capitalei pe Facebook.

Compania spune că, în momentul în care va avea toate detaliile, va depune eforturi pentru clarificarea situației despre care vorbește Nicușor Dan. MOL România a declarat că își respectă obligațiile din contractul încheiat cu Primăria Capitalei.

„În contextul declarațiilor Primarului General al Municipiului București:

Până în acest moment, MOL România Petroleum Products SRL nu a primit nicio notificare din partea Primăriei București sau o citație din partea vreunei instanțe de judecată cu privire la această acțiune, menționată astăzi, pe Facebook, de către domnul Primar General. De îndată ce vom avea toate detaliile necesare vom depune toate eforturile pentru a clarifica situația la care s-ar putea referi domnul Primar. MOL România își respectă obligațiile care derivă din contractul cu Primăria Municipiului București”, a transmis MOL România într-un comunicat de presă.

Contractul a fost semnat în 1995, spune Nicușor Dan

În anul 1995 a fost semnat contractul de asociere între Consiliul Local al Municipiului București și MOL România (compania care a preluat drepturile și obligațiile firmei Petroli România – fostele benzinării Agip).

Conform contractului, părțile au convenit să împartă venitul obținut din toate activitățile desfășurate, mai exact, vânzare produse petroliere și comercializare alte produse. 2% din cifra de afaceri realizată îi reveneau Municipalității din 7 locații (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniței, Timpuri Noi, Mol Rahova și Mol Piața Muncii) și 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina.

„În locațiile respective, Mol România a desfășurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activități comerciale prin intermediul unor alte societăți și s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate”, spune Primarul Capitalei într-o postare pe Facebook.

Cookies