Reacția ministrului Sănătății, după ce mii de medici au amenințat că intră în GREVĂ GENERALĂ

de:
16 aug. 2015
0 Afișari
Reacția ministrului Sănătății, după ce mii de medici au amenințat că intră în GREVĂ GENERALĂ

 Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a reacționat, pe contul său de Facebook, la amenințările medicilor, care spun că vor intra în grevă generală, dacă nu le vor fi mărite salariile.

Demnitarul a precizat că se va întâlni, săptămâna viitoare, cu reprezetanții sindicatelor din sistem, dar și cu Victor Ponta și Eugen Teodorovici, pentru a găsi o soluție la această problemă. 

„Mă voi întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanții sindicatelor din sănătate și ai medicilor, dar și cu premierul Victor Ponta și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și sunt convins că vom găsi soluții pentru majorarea veniturilor medicilor! Este o misiune în care vom reuși și cred că am arătat în acești ani că îmi respect angajamentele!”, a scris Bănicioiu, pe Facebook.

CITEȘTE ȘIMii de medici amenință cu GREVA GENERALĂ. Ce solicită aceștia

Ministrul Sănătății a mai scris că înțelege revendicările medicilor și că este alături de colegii său de meserie.

„Am văzut în aceste zile reacția medicilor și voi face tot posibilul că meseria aceasta să primească respectul cuvenit. Ca medic, sunt alături de colegii mei, care lucrează zi de zi pentru binele tuturor pacienților, în condiții și cu salarii care nu reflectă importanța medicilor și a personalului mediu sanitar. Tot ca medic, știu câtă muncă și dăruire trebuie zi de zi, ora de oră, depuse de colegii mei pentru a-și îndeplini nobila misiune. Ca ministru, am luptat și am reușit, cu sprijinul premierului Victor Ponta și al colegilor mei, să deblocăm posturi, să redeschidem spitale închise de cei care acum vin cu soluții miraculoase, dar care nu au făcut nimic cât au fost la guvernare. Am reușit să majorăm veniturile la 1 ianuarie 2015 pentru 300.000 de oameni din sistemul sanitar, dar mai sunt multe de făcut. Să nu uităm că Ministerul Sănătății a propus modificarea legii Sănătății pentru scoaterea medicului de sub statutul de funcționar public”, a mai scris ministrul.

Peste 16.000 de medici au aderat la un grup de Facebook unde se discută despre o posibilă grevă generală.

Totodată, aceștia cer mărirea salariilor din sistem, despre care spun că îi împing să accepte cadouri sau bani de la cei pe care îi tratează.

Grupul se numește ‎”Medici gata de grevă generală. Solicităm salarii decente!” și a ajuns deja la 16.200 de membri. Este de așteptat ca numărul acestora să crească. Vezi mai multe detalii aici.

Cookies