ARHIVA B365

Reacția lui Nicușor Dan, după REZULTATELE EXIT-POLL: „Candidăm la alegerile parlamentare!”

Nicuşor Dan a declarat, după publicarea rezultatelor de tip exit-poll, că partidul său nu va face niciun compromis și că se pregătește pentru alegerile din toamnă.

„Nu vom face niciun compromis. (…) USB este formată din oameni care nu au mai făcut politică până acum, oameni care sunt competenți în meseria lor, care fac un sacrificiu față de cariera lor intrând în politică pentru a apăra binele comun. Nu fac asta pentru funcții, facem ceea ce facem pentru binele comun, pentru că actuala clasă politică ne-a dezamăgit de aşa de multe ori, pentru că realmente nu se mai putea. (…) situaţia este generalizată la nivel naţional, lipseşte o forţă politică care să reprezinte cetăţenii care sunt dezamăgiţi de actuala clasă politică. (…) De aceea, USB devine Uniunea Salvaţi România şi va lupta pentru locuri în Parlament în toamnă„, a anunţat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a precizat că nu va accepta un post de viceprimar, iar reprezentanții USB în cadrul CGMB și al consiliilor locale vor vota doar proiectele bune pentru bucureșteni.

„Partidele politice de acum, cu care vom împărți locurile din Consiliu, nu sunt în situația în care să facem alianțe cu ele. (…) Acesta e răspunsul pe care miile de oameni cu care ne-am văzut în săptămânile astea de campanie ni l-au spus pentru partidele care au guvernat în mod profund corupt Bucureștiul până acum”, a explicat el.

Întrebat dacă e mulțumit de rezultat, Dan a precizat că se va realiza o analiză în acest sens. El a adăugat însă că obținerea de către USB, partid înființat în urmă cu șase luni, a locului al doilea în preferințele bucureștenilor reprezintă un rezultat bun.

Nicușor Dan a reiterat opinia conform căreia PNL nu ar fi câștigat alegerile, dar și că publicul USB s-a săturat de toate partidele politice care au guvernat Bucureștiul până acum, iar acest public nu ar fi iertat Uniunii Salvați Bucureștiul o alianță cu liberalii.

Întrebat dacă își reproșează ceva, el a răspuns: „Probabil, nu”.

Pe de altă parte, Nicușor Dan a dorit să atragă atenția asupra efectelor negative pe care le are desfășurarea alegerilor într-un singur tur de scrutin.

„Dacă, așa cum este democratic, am fi avut două tururi în loc de un tur de scrutin, am fi avut prima șansă să câștigăm Primăria Bucureștiului. Cine e de vină pentru asta? Blatul PSD-PNL. (…) Chestiunea fundamentală este alegeri în două tururi. O să vedem rezultatele pentru România, o să vedem rezultate care nu o să ne placă și este, în mod evident, o chestiune nedemocratică, ca un om să câștige o primărie cu 25%. De obicei oamenii se mobilizează foarte mult între turul întâi și turul doi. (…) În rest, noua lege a finanțării partidelor și campaniilor a adus și lucruri bune, dar din păcate și o birocrație excesivă”, a precizat el.

Nicușor Dan a adăugat că USB, care va primi numele de Uniunea Salvați România și va candida la alegerile parlamentare din toamnă, va discuta cu „toate formațiunile politice noi adevărate, nu cele formate din vechi oameni politici, rebotezați în partide noi”. În acest sens, a oferit exemplul Partidului pentru Iași, dar a adăugat că există „multe nuclee din multe orașe din România”, cu care este posibilă colaborarea.

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, a câştigat alegerile de duminică, potrivit primelor rezultate ale sondajului IRES, realizat, duminică, la ieşirea de la urne. Nicuşor Dan se află pe locul al doilea cu 30,8%, urmat la mare distanţă de liberalul Cătălin predoiu cu 13,3%. Rezultate asemănătoare dau și sociologii de la CURS AVANGARDE


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button