ARHIVA B365

Reacţia lui Mircea Badea după ce a fost dată sentinţa: OK, e greu cu cititul la propaganda Binomului

Mircea Badea a avut mai multe postări pe Facebook în cursul zilei de joi, când a fost dată sentința în dosarul în care Dan Voiculescu și fiica sa, Camelia, sunt acuzați de șantajarea administratorului RCS&RDS. Acesta scris că postul de televiziune Antena 3 a fost achitat, chiar fără să primească amendă.

Ok, e greu cu cititul la propaganda Binomului. Nu reusesc sa-si citeasca nici sentintele. Asadar: Antena3 a fost achitata. ACHITATA! Deci nu amenda, nu nimic. ACHITATA, adica EXONERATA DE ORICE ACUZATII! P.S. Cretinilor!„, a scris Badea pe Facebook. 

Mai mult, acesta a declarat ironic că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi nu are o „luptă personala cu origini nelegitime si cu mijloace care tin de abuzul de putere

Nu, Codruta nu ne persecuta, nu are o lupta personala cu origini nelegitime si cu mijloace care tin de abuzul de putere. Traiasca campul tactic si iubitul de la RCS-RDS„, a mai scris Badea.

Dan Voiculescu a fost condamnat la DOI ANI DE ÎNCHISOARE cu EXECUTARE, iar Camelia Voiculescu a primit DOI ANI DE ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE. Fostul director al Antena Group, Sorin Alexandrescu, și fostul șef ANAF, Șerban Pop, de asemenea inculpați în dosar, au primit 3 ani și 6 luni, respectiv 2 ani de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE. Decizia nu este definitivă, iar compania a anunțat deja că o va contesta.

Intact Media Group anunță că va contesta decizia. Compania nu comentează verdictul, reacția fiind mai degrabă adresată clienților de publicitate și altor parteneri comerciali.

„Intact Media Group a luat act de decizia Curtii de Apel de astazi, 12 mai 2016. Vom contesta hotararea instantei, convinsi fiind de justetea probelor noastre.”, transmite compania. Puteți consulta mesajul Intact aici.

 Curtea de Apel a anunțat sentințele:

♦ Sorin Alexandrescu, administrator Antena Group- 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

♦ Șerban Pop, fostul șef ANAF- 2 ani de închisoare cu executare

♦ Camelia Voiculescu- 2 ani de închisoare cu suspendare

♦ Dan Voiculescu – 2 ani de închisoare cu executare*

*În cazul lui Dan Voiculescu se aplică vechiul Cod Penal, întrucât faptele sunt comise în 2013, așa că noua condamnare nu se va adăuga la cei 10 ani la care e condamnat deja- judecătorul poate dispune însă un spor de pedeapsă.

♦ Antena TV Group SA trebuie să plătească o amendă penale de 350.000 de lei

La ultimul termen al procesului, procurorul de sedinta a cerut condamnarea la inchisoare a inculpatilor din acest dosar – Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Sorin Alexandrescu, Serban Pop si George Daniel Matiescu – iar la individualizarea pedepselor sa se tina seama de practica judiciara in materie, respectiv de dosarul in care Dan Diaconescu a fost condamnat la cinci ani inchisoare tot pentru infractiunea de santaj prin intermediul unor mijloace mass-media, aminteste hotnews.ro.

Procurorii considera ca instanta ar trebui sa decida in acest dosar condamnari mai mari decat cele din dosarul lui Dan Diaconescu, deoarece este vorba despre sume de ordinul milioanelor de euro.

In cazul lui Dan Voiculescu, procurorul a cerut ca pedeapsa pe care o va primi acesta sa fie contopita cu condamnarea la 10 ani inchisoare din dosarul ICA, la care sa se adauge un spor de pedeapsa.

Procurorul DNA a cerut si ca Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing sa fie condamnate la plata unei amenzi si publicarea deciziei instantei, precum si retinerea formei agravante a infractiunii de complicitate la santaj in varianta prevazuta de Legea 78/2008 privind combaterea infractiunilor de coruptie.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, si Dan Voiculescu au fost trimisi in judecata pe 1 octombrie 2013, fiind acuzati de santajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei.

In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei fostul presedinte al ANAF Serban Pop, Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, care este si singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, precum si firmele Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing. Ei sunt acuzati in legatura cu folosirea acelor institutii media (televiziuni, publicatii online si scrise) pentru santaj cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite insemnate.

Sorin Alexandrescu si persoanele juridice Antena Tv Group si Intact Publishing sunt acuzate de procurorii DNA de santaj, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, George Daniel Matiescu si SC Antena 3, de complicitate la santaj, iar Serban Pop, fost sef ANAF, in functie la data faptelor, de folosire, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button