Reacţia Institutului Oncologic, despre licitaţia pentru dezinfectanţi: „Nu am cerut reţeta”

de:
03 mai 2016
1 Afișari
Reacţia Institutului Oncologic, despre licitaţia pentru dezinfectanţi:

Managerul IOB, Dan Straja, şi directorul departamentului achiziţii al unităţii medicale, Eugen Băltăreţu, au făcut precizări privind contractul de curăţenie pe trei ani, contract provizoriu pe două luni şi cerinţele din caietele de sarcini.

Euractiv a scris că Medical Cleaning, o altă firmă a lui Dan Condrea, patronului Hexi Pharma, este pe cale să obţină un contract de curăţenie pe trei ani la Institutul Oncologic Bucureşti (IOB), în valoare de peste şapte milioane de lei, caietul de sarcini al achiziţiei fiindu-i favorabil. Deocamdată, firma a obţinut prin negociere fără anunţ de participare un contract provizoriu pe două luni, în valoare de peste 300.000 de lei, în baza unui caiet de sarcini similar, scrie news.ro.

Potrivit Euractiv, IOB cere, prin caietul de sarcini, de la firma de curăţenie o serie de detalii despre produsele pe care intenţionează să le folosească. Între acestea se regăsesc fişa tehnică – practic reţeta produsului – şi avizul Ministerului Sănătăţii în copie conformă cu originalul semnată de producător, precum şi o serie de standarde SR-EN, detalii care favorizează în mod evident firma din trustul lui Dan Condrea.

Directorul departamentului achiziţii al IOB, Eugen Băltăreţu, spune însă că nu a cerut reţeta produsului folosit la curăţenie, ci rapoarte de încercări şi avize de la Ministerul Sănătăţii, pentru veridicitatea ofertei tehnice, astfel încât ulterior firma să poată dovedi că spală pe jos cu aceeaşi substanţă cu care a venit la licitaţie, aceasta fiind singura modalitate de constrânge.

Nu am cerut reţeta, nu am cerut aşa ceva. Am cerut nişte rapoarte de încercări şi avizele Ministerului Sănătăţii. Eu asta le cer, pentru veridicitatea ofertei tehnice. Pentru că poate să vină să îmi arate că am un produs frumos colorat şi apoi, de mâine, când i-am atribuit contractul, să îmi vină cu alte produse. De ceva timp s-a scos acea autorizaţie care se cerea de la producător sau importator în licitaţie„, a spus Eugen Băltăreţu.

El a precizat că dezinfecţia în Institutul Oncologic Bucureşti nu este în totalitate făcută cu materiale de la Hexi Pharma.

Dezinfectanţii de la Hexi Pharma sunt pentru suprafeţe mari, saloane, coridoare, săli de mese. Nu în totalitate sunt dezinfectate cu produse Hexi Pharma, peroxizii pentru lenjerie se folosesc de la o a treia firmă„, a mai spus Băltăreţu.

Cookies