REACŢIA Guvernului la protestul transportatorilor din Piaţa Victoriei

de:
15 sept. 2016
0 Afișari
REACŢIA Guvernului la protestul transportatorilor din Piaţa Victoriei

Liviu Iolu arată că, după consultări cu transportatorii, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Consiliul Concurenței, Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență tocmai pentru a crea cadrul juridic care să permită rezolvarea acestor probleme.

Ordonanța reflectă solicitările transportatorilor, respectând legea și rolul tuturor instituțiilor implicate. Nu este în competența Guvernului să stabilească valoarea de plafonare a tarifelor RCA și este inadmisibil să i se solicite Guvernului acest lucru. Această chestiune trebuie clarificată de ASF. Guvernul nu se poate substitui instituțiilor care trebuie să-și asume responsabilitatea rezolvării disensiunilor dintre asiguratori și transportatori. Stabilirea prețurilor, cerere formulată azi în petiția adresată Guvernului, nu este în atribuțiile Executivului, ci a Autorității de Supraveghere Financiară, care are cadrul legal să intervină„, susține Iolu.

Potrivit acestuia, problema RCA trenează de multă vreme, „din cauza incapacității instituțiilor responsabile de a gestiona această situație”.

CITEŞTE ŞI Restricţii de circulaţie în Bucureşti. PROTEST al transportatorilor în Piaţa Victoriei

Aproximativ 1500 de persoane şi câteva zeci de camioane, taxiuri şi tiruri s-au adunat joi dimineaţa în faţa Palatului Victoria, la protestul organizat de cinci organizaţii din transporturi, ca reacţie la preţul RCA.

Secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Radu Dinescu a declarat că sindicatele protestează pentru faptul că preţul RCA a crescut excesiv ajungând la 5000 euro pentru un cap tractor.

„Ordonanta dată ieri de guvern nu stipuleaza care este pretul de referinta al RCA lăsând acelaşi ASF să îl stabilească, ASF căruia i-am cerut demisia. ASF care timp de 7 luni nu a făcut nimic”, a afirmat Dinescu.

Motivul protestului a fost confirmat şi de preşedintele FORT, Augustin Hagiu. „Protestam pentru stabilurea unui preţ de referinta RCA. Vom protesta pina cind se va intimpla ceva. Nu ne a chemat nimeni la discutii. Normal ar fi fost ca ASF să stabileasca un pret de referinta sau sa il stabilim impreuna si astfel sa discutam”, a spus Hagiu.

Cookies