ARHIVA B365

Reacţia Gabrielei Firea, în urma declaraţiilor lui Băsescu: „Mă tem pentru familia mea!”

Invitat, duminica seara, la Realitatea TV, seful statului a fost intrebat si despre cazul Nana, iar acesta a negat ca tranzactiile ar putea fi nule, asa cum sustine comisia parlamentara din care face parte si Gabriela Firea, spunand ca ea „ar face mai bine sa fie atenta si sa se preocupe de ce se intampla in ‘mosia’ sotului ei, ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa”.

Potrivit Ziare.com, senatoarea a declarat, pentru un post TV, ca, dupa stiinta sa, sotul sau nu este in acest moment anchetat de Parchet si nici nu are vreun dosar in instanta, adaugand: „Daca nu cumva din luna ianuarie s-au dat niste comenzi pentru a i se fabrica dosare”.

Gabriela Firea a mai afirmat ca i se pare „total nefiresc” ca presedintele sa se „razbune” pe cei care constata niste ilegalitati, nu pe cei care le-au comis. „Prefectul de Calarasi este posibil sa declare acele tranzactii nule. Ce o sa faca, o sa ameninte prefectul?”, a spus aceasta.

„Fireste ca ma tem pentru familia mea, imi este frica, mi-e teama de acest santaj direct. Vom incerca sa finalizam raportul saptamana asta, urmand ca, dupa scurta sarbatoare de Pasti, sa prezentam raportul in plenul Parlamentului”, a mai spus Firea.

Firea a scris, luni, pe Facebook, că preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, „un mesaj fără niciun echivoc” legat de activitatea ei în Comisia Călăraşi.

„Aştept cu interes reacţiile instituţiilor statului şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!”, afirmă Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, a precizat, luni, că, dacă soţul Gabrielei Firea nu a comis ilegalităţi, aceasta nu are de ce să se simtă intimidată.

Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari, a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care a fost acuzat de presupuse fapte de corupţie. Soţul Gabrielei Vrânceanu Firea a fost judecat pentru eliberarea unor autorizaţii de construcţie, pentru un complex rezidenţial, în condiţii care nu ar fi fost tocmai legale.

Potrivit procurorilor DNA, un cetăţean turc ar fi oferit 180.000 de euro, prin intermediari, pentru obţinerea documentelor necesare construcţiei, de la Primăria Voluntari. Instanţa a stabilit, însă, că acuzaţiilor le lipseşte un element constitutiv, astfel că nu a pronunţat condamnări.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button