ARHIVA B365

Reacţia BRD, în dosarul bancherilor. Ce spune şeful BRD despre cercetarea adjuncţilor săi

DOSARUL BANCHERILOR. Într-un comunicat de presă semnat de Philippe Lhotte, director general al BRD Groupe Société Générale, şeful companiei anunţă că este surprins de faptul că doi directori adjuncţi în funcţie sunt anchetaţi în acest dosar. „BRD salută progresele făcute de ancheta DIICOT în privinţa fraudei cu credite comisă împotriva băncii. Această anchetă se referă la dosare vechi pe care le-am adus la cunostinţa organelor de cercetare acum aproape trei ani şi care privesc fapte descoperite de serviciile de control intern ale BRD şi Societe Generale. Impactul financiar referitor la aceste dosare a fost integral acoperit cu provizioane în acel moment. Sunt totuşi foarte surprins de cercetarea în acest dosar a doi directori generali adjuncti în funcţie, împotriva cărora, în mod evident, BRD nu a depus nicio plângere şi în care îmi păstrez toată încrederea. Sunt optimist în privinţa evoluţiei dosarului în ceea ce îi priveşte. BRD va continua să colaboreze cu maximă transparenţă cu autorităţile pentru finalizarea acestui dosar”, se arată în comunicatul citat de romaniatv.net.

Procurorii DIICOT au anunţat marţi seară că au pus sub acuzare 29 de persoane în dosarul creditelor frauduloase luate de la BRD, printre care se află omul de afaceri Remus Truică și fosta sa soție, Irina, dar şi Adrian Sârbu şi Sorin Roşca-Stănescu.

Remus Truică a fost pus sub control judiciar şi s-a pus sechestru pe averea lui. Truică este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu penal și complicitate la spălare de bani, iar Irina Truică de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălare de bani.

În același dosar, mai sunt urmăriți penal și foști directori ai Sucursalei BRD Dorobanți sau membri în Comitetul de Credit din Centrala BRD, respectiv Lucian Cojocaru, Alexandru Claudiu Cercel Duca, Gabriela Ștefănescu Gavrilescu, Dana Băjescu, Andrei Mihail Nanu, Elena Duhomnicu, Monica Ceaușu, Alice Monac, Alexandru Lucian Anghelescu. Mai multe detalii AICI.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button