Reacția Asociației Sexul vs. Barza, după ce Piedone a mers la un centru de minori din București, unde i s-a adresat nepotrivit unei tinere. „A avut un comportament abuziv”

19 iul. 2023
710 afișări
Reacția Asociației Sexul vs. Barza, după ce Piedone a mers la un centru de minori din București, unde i s-a adresat nepotrivit unei tinere. „A avut un comportament abuziv”
Reacția Asociației Sexul vs. Barza, după ce Piedone a mers la un centru de minori din București, unde i s-a adresat nepotrivit unei tinere. „A avut un comportament abuziv”. Sursa foto: captură video Facebook/ Știri Inteligente

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a mers în vizită la un centru pentru minori, unde i-a atras atenția unei tinere de 15 ani care era însărcinată, folosind un apelativ neadecvat. Asociația Sexul vs. Barza a avut ceva de spus despre această întâmplare și a condamnat gestul edilului.

„I-a fost încălcat dreptul la identitate și viață privată”

Un clip video în care primarul Cristian Popescu Piedone a mers la un centru de minori din Sectorul 5 a devenit viral pe rețelele de socializare, strângând peste 2 milioane de vizualizări. În filmarea respectivă, primarul a constatat, în timpul vizitei, că o minoră de 15 ani este însărcinată.

Acesta a filmat-o și i s-a adresat folosind apelativul „păpușă”. Asociația Sexul vs. Barza a văzut clipul video și a transmis un mesaj pentru primar.

Apelativul «păpușă» cu care primarul Cristian Piedone i se adresează minorei este complet lipsit de respect, ba chiar denigrator și misogin. Un comportament abuziv este și momentul în care edilul ridică vocea la minoră, umilind și retraumatizând victima”, au transmis reprezentații Sexul vs. Barza.

Asociația a declarat, potrivit Digi24, că Piedone i-a încălcat dreptul la identitate și viață privată minorei.

Din filmarea care a circulat pe rețelele sociale și în mass-media, rezultă foarte clar că minora nu și-a dat consimțământul, retrăgându-se imediat în camera ei după ce a observat că este filmată. Apoi, faptul că minora se afla într-un centru de primire în regim de urgență arată că adolescenta se afla, cel mai probabil, într-un situație extrem de vulnerabilă”, spun cei de la Sexul vs. Barza, citați de Digi24.

„Acești copii au nevoie să fie tratați cu respect”

Reprezentanții Asociației Sexul vs. Barza au spus că în astfel de centre de urgență socială ajung copiii care provin dintr-un mediu violent sau care au suferit un eveniment traumatizant. Tocmai de aceea, aceștia au nevoie să fie tratați cu respect și consiliați cu grijă.

Subliniem că, din experiența noastră de lucru, adolescenții și copiii rezidenți ai unor astfel de centre de urgență sociale ajung aici după ce au trecut printr-un episod traumatic pentru ei, fiind separați de familie pentru că aceasta nu mai este sigură pentru ei. Violența în familie sau violența sexualizată în familie este un exemplu de context din care copiii și adolescenții sunt scoși de urgență.

Acești copii și adolescenți neprotejați au nevoie să fie tratați cu respect și susținuți cu consiliere și educație sexuală, nu chestionați de parcă situația lor de vulnerabilitate e vina lor”, a declarat Adriana Radu, președinta asociației citate.

Citește mai multe AICI.

Tot pe același subiect:

Cookies