REACŢIA ambasadorului SUA la Bucureşti la scandalul dintre Antene şi ANAF

de:
23 feb. 2016
0 Afișari
REACŢIA ambasadorului SUA la Bucureşti la scandalul dintre Antene şi ANAF

Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloş, că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp, de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român„, a răspuns Hans Klemm, pe pagina de Facebook, la rugămintea unui utilizator de a-şi exprima poziţia referitoare la scandalul ANAF-Intact.

Luni, 15 februarie, posturile de televiziune din grupul Intact au primit de la ANAF o notificare de evacuare a sediilor în termen de cinci zile lucrătoare, punându-se în executare sentinţa definitivă din anul 2013, în urma căreia imobilele au intrat în posesia statului.

CITEŞTE ŞI Întâlnire între CNA și ANAF în cazul Antena 3: Nu se află în situaţia iminentă a unei mutări

Trustul Intact susține că televiziunile sale și-au continuat activitatea în cele două imobile din șoseaua București – Ploiești după ce instanța a dat decizia definitivă în dosarul ICA în august 2014 deoarece are drept de preempțiune la cumpărarea clădirilor.

Într-un comunicat difuzat marți, Intact Media Group arată că pe rolul instanțelor de judecată există trei acțiuni, prin care se solicită recunoașterea dreptului de preempțiune la cumpărarea celor două imobile (șoseaua București — Ploiești nr. 25-27 și str. Gârlei nr. 1 B), drept conferit de prevederile dispozițiilor OUG nr. 14/2007 și HG nr. 731/2007.

Potrivit Intact, în unul din procesele deschise în instanță, având ca obiect dreptul de preempțiune la cumpărarea imobilului din șoseaua București — Ploiești nr. 25-27, instanța a constatat, în noiembrie 2015, valabilitatea contractului de închiriere încheiat între Antena TV Grup SA și SC Compania de Cercetări Aplicative și Investiții SA, și a stabilit dreptul trustului la cumpărarea imobilului.

În opinia reprezentanților Intact, evaluarea și valorificarea imobilelor confiscate ICA trebuie făcute cu respectarea OUG 14/2007, care prevede dreptul de preempțiune la cumpărare al chiriașilor existenți la data de 8 august 2014.

„În aceste condiții, notificarea de evacuare emisă de ANAF pe 15.02.2016 cu încălcarea OUG 14/2007 (care nu prevede nicăieri evacuarea chiriașilor înaintea exercitării dreptului de preempțiune la cumpărare) este, în opinia grupului, ilegală, motiv pentru care se vor exercita toate căile de atac în justiție împotriva oricărui demers care nu este întemeiat pe prevederile OUG 14/2007”, se arată în comunicatul Intact.

Cookies